Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie

Domyślnie kolejny test Canon EOS M i ciekawy artykulik

test bezlusterkowca Canona :

Canon EOS M – test bezlusterkowca - Podsumowanie - Testy - kompakty wym. opt. - Swiatobrazu.pl

z podsumowania:

"Niestety mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie uznać pierwszego bezlusterkowca firmy Canon za konstrukcję udaną i to z wielu powodów. Pierwszym z nich są ewidentne wady konstrukcji związane głównie z nienajlepiej działającym autofocusem.

Drugi ważny powód to brak konsekwencji projektantów względem tego, dla kogo właściwie kierowany jest ten aparat. Jeżeli dodamy do tego cenę, która w chwili obecnej jest zdecydowanie zbyt wysoka, jak na klasę prezentowaną przez ten aparat, to jasne się staje, że jego ogólna ocena nie może być zbyt wysoka. Piszę to z bólem serca i mam nadzieję, że przed premierą kolejnego bezlusterkowca Canon wyciągnie odpowiednie wnioski. Niewątpliwie system EOS M ma w sobie potencjał, który naprawdę szkoda byłoby zmarnować."

i ciekawy artykulik:

Ostatni pstryk mody - sprzętowe obsesje. Kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi - Rozważania różne - Swiatobrazu.pl

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Czy ktoś z posiadaczy EOSa M może mi powiedzieć czy jest możliwość powiększenia obrazu w trybie LV lub w trakcie filmowania lub ręcznego ostrzenia? Chodzi mi oczywiście o powiększenie obrazu na wyświetlaczu.

Dopiero zaczyna

Na konkurencyjnym do polskiego portalu aukcyjnym pokazały się nowe zestawy EOS M z 22mm w cenie 399-449 USD - i to jest moim zdaniem w miarę sensowna cena za taki sprzęt na obecnym stadium jego rozwoju.

Pzdr.
    EOS od lat dziewięćdziesiątych...

Bywalec
    Miasto
    Las

No to roznice w cenie wstrzasajace. 400 dolarow rzeczywiscie brzmi sensownie. Czyzby i w Polce szykowala sie przecena, jaka niedawno dotknela nikonowski system 1?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ciekawe. Cena w sklepach u nas jest od 1900 z groszami ale ze "zwykłym" kitem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Uwaga, uwaga...
    Po wielu latach wytężonych prac Canon wreszcie uzyskał działający jako tako CD AF:

UPDATE - Video: Canon EOS M Firmware Version 2.0 In Action (Yes, AF Is FASTER!!) | CanonWatch CanonWatch

P.S. Jeśli komuś przydałby się w 100d, 650d czy 700d, to raczej nie ma nadziei Będzie powód, aby nabyć 750d. Oczywiście z ulubioną matrycą 18MPix

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Coś tam działa.

Cena spadła - białego z kitem mamy za 1699 zł w Saturn.
    Czarny z kitem za 1799 zł.
    Za to czarny z 22 i adapterem EF - 4199zł, a gdy weźmiemy czarny z 22 + kit - 2699zł. Czyli adapter = Kit + 1500zł.

Wyszukiwanie: canon eos M - Saturn.pl
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 20-06-2013 o 12:10

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No ja prawie już klikałem "do koszyka" ale cena adaptera mnie odstraszyła. Wciąż czekam .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ja prawie już klikałem "do koszyka" ale cena adaptera mnie odstraszyła. Wciąż czekam .
    Fajnie dokupić sobie czy dla zony, dziecka takiego M - i użyć posiadaną optykę, ale cena adaptera w PL to drugie tyle.

Na amazon obnizka na adapter 149$
    Amazon.com: Canon EOS M Mount Adapter: CANON: Camera & Photo

Oni chyba do DE wysyłają?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Oni chyba do DE wysyłają?
    Amazon.de na pewno wysyla do DE. de facto i do NL tez, nawet bezplatnie jesli wysylka jest realizowana przez sam Amazon nie samodzielnie sklep. co do Polski, to sprawdzilbym, ale niewykluczone ze za niewielkie pieniadze tez dosylaja...:

http://www.amazon.de/Canon-Objektive...+Mount+Adapter

EDIT: oczywiscie wysylaja. 3,25 EUR + po 0,50 EUR za kilogram.
    http://www.amazon.de/gp/help/custome...d=200170100#PL

tylko czas dostawy dosc dlugi.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-06-2013 o 14:17
    www albo tez flickr

Strona 33 z 57 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów