Strona 28 z 57 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 570

Wątek: Canon EOS M

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    I tutaj niezbyt rozumiem o co chodzi? Przecież masz naleśnika 40/2,8; ta sama ogniskowa co 20 w GH2, Głębia ostrości podobna, a różnicę światła możemy pominąć, bo w przeciwieństwie do GH2 w Canonie masz możliwość podniesienia czułości.
    no wlasnie chodzi mi o to, ze chcialem to miec do cropa, nie do FF. tak zeby w podroz brac korpus (z wbudowanym fleszem), szklo odpowiadajace zakresem 24-100 w FF i jakis w miare jasny odpowiednik 35mm. i miec to lzejsze i mniejsze niz combo 5D mkII + 24-105, najchetniej tez z lepsza geometria i rogami niz ww. 24-105. i jeszcze do tego wszystkiego bym to chcial miec w Canonie, bo to by od razu bylo body backupowe

na chwile obecna jest 50D i 15-85, jedno i drugie cenowo znosne. nie ma 22/2 i sadzac po premierze EF 24/2.8 IS i EF-M 22/2, raczej sie nie doczekam...
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Zdjęcia przykładowe z fotopolis to jakość sama w sobie :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na chwile obecna jest 50D i 15-85, jedno i drugie cenowo znosne. nie ma 22/2 i sadzac po premierze EF 24/2.8 IS i EF-M 22/2, raczej sie nie doczekam...
    Skoro wypuścili 22 pod emkę, to raczej nie masz szans :-)
    Sprzedaj 50D i kup M :-)
    Piszę to całkiem poważnie: z 22/2 to będzie całkiem przyjemna zabawka na wyjazdy (ten kitowy 18-55 is też nie wygląda tragicznie) a jako bonus będziesz miał fajne filmowanie. Zastanawiam się poważnie, czy nie sprzedać Fuji X100 i nie kupić M (wtedy wszystko zostanie w rodzinie :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Skoro wypuścili 22 pod emkę, to raczej nie masz szans :-)
    tez juz to wykminilem. ale nieodmiennie dziekuje za podpowiedz

Sprzedaj 50D i kup M :-)
    generalnie nie przewiduje zamiany xxD na mydelnice. jestem na tyle nawykly do tylnego kolka Canona, ze nawet proba przekonania sie do 450D spalila na panewce - a M-ydelnica to jeszcze wiekszy krok w tyl ergonomicznie. dla mnie, bo jestem starym kundlem, ktorego sie nowych sztuczek juz nie nauczy, nie twierdze, ze tak ogolnie, dla wszystkich...

do normalnego plenerowania mam caly czas 5D mkII z L-bracketem i zestawem bynajmniej nie lekkich 3-5 szkiel - do kupy z plecakiem i akcesoriami 8-9kg na plecy chcialem sobie w miare niedrogo sprawic cos mniejszego i lzejszego pod katem weekendowych wypadow z rodzinka, ale jednak ze wzgledu na przyzwyczajenia jakies xxD. jest to dla mnie osobiscie ten idealny, zloty punkt wagowo-gabarytowo-jakosciowy.

Piszę to całkiem poważnie: z 22/2 to będzie całkiem przyjemna zabawka na wyjazdy (ten kitowy 18-55 is też nie wygląda tragicznie) a jako bonus będziesz miał fajne filmowanie. Zastanawiam się poważnie, czy nie sprzedać Fuji X100 i nie kupić M (wtedy wszystko zostanie w rodzinie :-)
    byc moze, tylko ja bym wiecej lacina sypal niz mial przyjemnosci z focenia. bez dwoch kolek, trybu M i normalnego uchwytu dla reki - jednak to u mnie nie przejdzie. juz wole obecne 40D do spolki z 18-135 (ktory w szerokim kacie zdecydowanie tylka nie urywa) niz M-ydelnice z kitem, nawet jesli to daje zusammen do kupy (znacznie) lepszy obrazek...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar luc_october

Dla Ciebie idealnym zestawem będzie 6D + 35mm 2.0 lub 40mm 2.8.
    Natomiast mydelniczka kusi swoimi rozmiarami i kompatybilnością ze szkłami EF. Łyknąłbym jakbym miał kasę, albo jak za jakiś czas stanieje.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Dla Ciebie idealnym zestawem będzie 6D + 35mm 2.0 lub 40mm 2.8.
    no nie... znaczy sie masz racje, ale nie uwzgledniasz podstawowego czynnika - nie ma bata, zebym wydal na aparat, ktorego bede uzywal hobbystycznie moze 40-50 godzin rocznie, taka gore szmalu powiedzmy, ze uz moj docelowy zestaw "spacer rodzinny" - 50D +15-85 to i tak jest lekka rozrzutnosc...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dlatego wlasnie za kazdym razem powtarzam, ze chodzi mi o moje osobiste podejscie. od nikogo nie wymagam zgadzania sie, ale tez zle reaguje na wczesniejsze uwagi typu: jak ktos osmiela sie pisac negatywnie...
    Zgoda tylko nie zamieniajmy tego wątka w dylematy co jest dobre dla akustyka a co nie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Swego czasu próbowałem pokazać koledze, że bezlusterkowce nie są takie złe jak się o nich myśli. Też nie jestem już dzierlatka nieletnia, a jednak jakoś dałem radę się przyzwyczaić...zajęło mi to 2 dni
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Canon EOS M review | Cameralabs
    Continuous AF jest iście Monarszy - dostojny, majestatyczny i powściągliwy...

PS
    Zdjęcia przykładowe: Canon EOS M sample images | Cameralabs
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Mnie ten EOS-M z 22/2 baaardzo się podoba. Gorszą ergonomię i kiepski AF przeżyję, zrekompensuje to APS-C (pewnie niezła matryca), małe gabaryty i waga, pełna kompatybilność ze szkłami EF. Teraz pozostaje tylko kwestia ceny... a ona kiedyś będzie akceptowalna :-)

Takie 55/1,3 do kompletu wystarczy do większości zastosowań. No i 100L z adapterem
    Ostatnio edytowane przez Selena ; 05-11-2012 o 12:44

Pełne uzależnienie

Ciekawostka:
    ... however then I discovered the touch operated shutter mode and face recognition and tracking
    Quite frankly this is seriously good it makes the AF maybe 10 times faster than the ponderous shutter button with weird crappy focus selection mode.

It’s kind of like spot focus... so you tap the screen on the thing you want to shoot and bam the camera focuses on that thing and takes the shot at the same time. Fast. Not as fast as say a 1D, 5Dmk3 or probably even a 7D But it's quick, and a very usable quick at that.

EOS-M kicking butt in Japan
    Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    No i 100L z adapterem
    A poza tym sądzę (wzorem Katonowego "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"), że adapter powinien być gratis!"

PS
    Z tym makro to bym się nie napalał - gość dalej pisze, że:
    No live view magnification
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 06-11-2012 o 13:38 Powód: Brak powiększenia...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 28 z 57 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów