Zoom kit wygląda na znacznie lepszy niż EF-S. Ma dodane dwa elementy asferyczne. $300.
Zoom kit wygląda na znacznie lepszy niż EF-S. Ma dodane dwa elementy asferyczne. $300.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
"The EF-M mount is 58mm in diameter, with a flange distance of 18mm from the bayonet to the sensor. As the image above clearly shows it's matched specifically to the APS-C sensor size. So don't expect a future full frame EF-M mount camera - it's not going to happen"
I tyle w temacie przyszłego FF w tymże bagnecie.
PS> widze, że nie piewrszy z tym wyskoczyłem
Wracając do aparatu - zabawka za 3000 PLN, nie warto sobie tyłka zawracać.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 23-07-2012 o 09:39
O obiektywach wiem prawie wszystko
Poczekajmy na testy. Mnie, jego koncepcja nawet pasuje, jako backup tam gdzie mi się nie chce taszczyć lustrzanki (krótki spacer, rower, impreza). Pewnie pojawi się też wersja z EVF. Moja kobita ciągle molestuje mnie w sprawie zakupu kompaktu. I to byłby fajny sprzęt jako 2-gi aparat w rodzinie. A samą polityką marketingową Canona sie nie przejmować. Zwykle wiedzą co robią.
Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS
Ale co testy ? Zupy nie ugotuje, co najwyżej zdjęcia zrobi. Dokładnie to samo pokazało Sony kilka lat temu. Backup do lustrzanki ze względu na adapter EF ? Litości...![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Super to ująłeś, jednak niektórzy na forum ten adapter-dynamo uważają za kluczowy gadżet EOS-M.
z opisu wynika, że przysłona ma 7 listków. Coraz bardziej to przypomina premierę 200/2IS - nie dadzą nic poza to, co oferuje konkurencja przy okazji kasując niewyobrażalną kasę. Jedyna rzecz nad program to gniazdo na mic.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-07-2012 o 10:16
the silence is deafening
Dzsiaj pojawił się pierwszy bezlusterkowiec od Canona o nazwie Canon EOS M. co o nim myślicie?
Canon EOS M - Optyczne.pl
The Canon EOS M - Small and simple EOS - YouTube
Ale czemu nie? Standardowy zoom + jakaś mała jasna stałka w EOS-M, a jak potrzeba użyć telasa, to można przez adapter podpiąć posiadany już obiektyw EF.
Nie jest to może super mocny argument "za", ale w połączeniu z innymi (lampa błyskowa?) może skłonić do wyboru właśnie tego systemu.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200