Pokaż wyniki od 1 do 10 z 570

Wątek: Canon EOS M

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Spodziewałem się że firma o takich możliwościaj jak Canon zrobi wejście smoka. Że miała kilka lat na obserwację i analizę rozwijającego się nowego działu foto, wyciągnęła wnioski i wchodząc jako ostatnia, wejdzie od razu z grubej rury, unikając błędów które popełnili inni.
    Straszne takie narzekanie. Retorycznie zapytam: na czym Canon zarabia więcej: na sprzedaży Marków III i elek czy na gonieniu aparatów typu 650D, kitów i trochę lepszych szkieł, ale ciągle z grupy amatorskiej? Na bardziej wypasiony bezlusterkowiec EOS M jeszcze przyjdzie czas.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Straszne takie narzekanie. Retorycznie zapytam: na czym Canon zarabia więcej: na sprzedaży Marków III i elek czy na gonieniu aparatów typu 650D, kitów i trochę lepszych szkieł, ale ciągle z grupy amatorskiej? Na bardziej wypasiony bezlusterkowiec EOS M jeszcze przyjdzie czas.
    To nie narzekania. Po prostu kolega Piotr nie rozumie (albo nie przyjmuje do wiadomości) że w przypadku tak dużych koncernów jak Canon, Sony (że o Samsungu nie wspomnę - mogliby kupić wszystkie pozostałe razem ) to nie jest kwestia możliwości tylko są to decyzje marketingowe. I ściśle temu jest wszystko podporządkowane. I jakieś domowe analizy o tym kto co i dlaczego nie umie zrobić i jest z tyłu lub z przodu są po prostu całkowicie pozbawione podstaw. Nad tym pracują tam sztaby ludzi i jak widać po wynikach tych firm robią to bardzo dobrze (w przypadku Sony dział foto jest jednym z trzech przynoszących dochody).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów