Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: LCD i lustro

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie LCD i lustro

Mam Canona 350D. W wyświetlaczu LCD jakieś trzy dni po kupieniu pojawił się kurz. Nie wiem czy to kurz, czy coś innego, w każdym bądź razie coś co wygląda jak kurz zebrało się w lewym dolnym rogu wyświetlacza-nie przeszkadza specjalnie, ale troszke wkurza. Póki aparat jest na gwarancji chciałbym się dowiedzieć, czy warto sobie czymś takim zawrać głowę, czy nie?
    Drugi problem, polega na tym, że aparat ma jakieś jedno zarysowanie na lustrze-w robieniu zdjęć niczym nie przeszkadza, ale mimo wszystko troszeczkę denerwuje Czy z tym także mam zgłosić się do serwisu, czy lepiej nie?
    Za pomoc dziękuje
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak na nowy aparat to dość kiepsko to wygląda. Syf pod wyświetlaczem i porysowane lustro. Kupiłeś nowy czy używany?

To znaczy rzeczy te nie przeszkadzają technicznie rzecz biorąc w robieniu zdjęć, ale kto wie co tam jeszcze jest...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Porysowane lustro? Tzn widzisz to po odkręceniu obiektywu, czy może w wizjerze? Bo jeśli w wizjerze to niekoniecznie lustro... w każdym razie jeśli kupiłeś go nowego, na gwarancji Canon Polska to może warto się temu bliżej przyjrzeć. Aha - i nie daj sobie wmówić, że to Ty w jakiś sposób porysowałeś lustro, bo wydaje mi się, że mogą chcieć Cię do tego "przekonać".

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Po odkręceniu obiektywu widać ryskę na lustrze. Aparat kupiłem nowy, w sklepie www.cyfrowe.pl
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Skoro nowy to ja bym poszedł do sklepu z oburzeniem, byle kulturalnie wyrażonym. Pójście na udry zwykle przynosi efekt przeciwny do zamierzonego.. Bo kurz we wnętrzu i rysy to nie są cechy nowego produktu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Aparat mam już od października i od początku widziałem te wady, jednak po spytaniu znajomego fotografa, który stwierdził, że takie rzeczy nie przeszkadzają w robieniu zdjęciu, a jak zaczną mi rozkręcać aparat, to potem może być jeszcze gorzej. Zwrot do sklepu nie wchodzi raczej w rachube, bo kupiłem go kilka miesięcy temu, więc jak już gdzieś bym go reklamował, to raczej w serwisie canona.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo
    więc jak już gdzieś bym go reklamował, to raczej w serwisie canona.
    I jak im udowodnisz, że to nie Ty porysowałeś lustro?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Nie mam pojęcia, ale coś spróbuje się wykombinować.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo
    Nie mam pojęcia, ale coś spróbuje się wykombinować.
    Wydaje mi się, że będzie ciężko... ale powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów