Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Czyli rozumiem że jak wiem, że laser może uszkodzić matrycę to nie naprawiam tego na gwarancji, a jak nie wiem to już bezpłatnie - no ciekawe rozumowanie .
Dla mnie to zwykłe wyłudzenie i żadne Twoje krzyki tego nie zmienią. Po prostu elementarna uczciwość wobec mnie samego nie pozwoliłaby mi oddać aparatu do naprawy gwarancyjnej z czymś takim.
Tak dla przypomnienia zobacz jeszcze raz, zrobiłem małe slow motion w kluczowym momencie
Canon 7D vs. laser beam !!! - YouTube
Teraz weź się postaw w mojej sytuacji robię zdjęcia na imprezach i tym podobnych wydarzeniach od wielu lat. Od czasu 350D miałem większość modeli jakie Canon zrobił, dbałem o nie czyściłem i czciłem. Nadszedł pewnego razu ten piękny dzień kiedy ukazał się mój wymarzony reporterski 7D dałem za niego jakieś 7,5tyś. Czytam instrukcję (pewnie mało kto czyta, ale jednak przeczytałem) wiem co można czego nie można. Po dwóch latach nagrywania wszystkiego lasery, stroboskopy, fajerwerki itd. takie coś mi się przytrafia i w życiu do głowy by mi nie przyszło, że laser który latał mi po aparacie już z tysiąc razy zrobi mi takie coś... Więc nie mów mi z łaski swojej, że oddanie tej matrycy na gwarancję to jest wyłudzanie, bo obrażasz mnie i jeszcze kilka osób z tego tematu. Pozdrawiam.