Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Uszkodzona matryca(?) w Canonie 7D

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Uszkodzona matryca(?) w Canonie 7D

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzi mi tak na prawdę o coś trochę innego. Czy jakby w instrukcji było napisane o tym że takie coś może uszkodzić matrycę to już wtedy by to gwarancji nie podlegało. Trochę naciągając - jak w instrukcji nie ma, że jak naleję mleka do komory lustra to uszkodzę aparat to znaczy że mogę je spokojnie lać i mi naprawią .

Do czego zmierzam - dla mnie korzystanie z gwarancji przy uszkodzeniu przez laser byłoby zwykłym wyłudzaniem - po prostu wiem że laser to nie żarty - nawet słaby - no ale może macie rację że nie ma co mieć skrupułów.
    To takie trochę niezbyt dobre tłumaczenie. Skąd przeciętny zjadacz chleba może wiedzieć o szkodliwości lasera w stosunku do matrycy? Tylko z instrukcji! I nie można tego porównywać z tłumaczeniem to nalej mleka, bo to po prostu głupie jest. A na marginesie to w instrukcji stoi wyraźnie napisane warunki pracy i tu podany jest max wilgotności powietrza. Skoro jest określony max wilgotności to logicznym jest, że pod wodą i w płynach pracowało to nie będzie. Ale to moje rozumowanie.I nie nazwał bym tego wyłudzeniem, a niedoinformowaniem użytkownika o parametrach pracy czyli producent nie dopełnił swych powinności. A zatem niech płaci za swe błędy i nie miejcie żadnych skrupułów to nie jest żadne wyłudzenie a dochodzenie swych praw nabytych wraz ze sprzętem.
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 25-07-2012 o 17:09

Uprawnienia umieszczania postów