Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: jaki aparat analogowy Canon EF

Domyślnie Odp: jaki aparat analogowy Canon EF

Kilka tygodni temu kupiłem 30 na eBay za 56 euro z dostawą. Mały, plastikowy, słaby AF, ergonomia bardzo mi odpowiada i daje kupę frajdy. Ostatnio chętniej sięgam po niego niż po cyfrę.

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Eosa 3 z BP - sprzet rewelacja, chcialbym zeby mija 5DII miala taki AF
    W ogóle, żeby do EOSa 3 zamontować matrycę . Choćby z 5D Mk I ... Przepadałem za tym aparatem. Nawet brak LCD do podglądu zdjęć bym przebolał.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    W ogóle, żeby do EOSa 3 zamontować matrycę . Choćby z 5D Mk I ... Przepadałem za tym aparatem. Nawet brak LCD do podglądu zdjęć bym przebolał.

Podpisuję się pod powyższym, świetna maszyna, do tego trzaskał mi 7 klatek na sekundę

ale byłem zmuszony się z nim rozstać, jednak długo nie pożyłem bez analogowego body canona i na dniach będę właścicielem eoasa 1 n z gripem, wszystkie inne poza trójką i jedynką kiedy miałem w ręce miałem wrażenie że to plastikowe zabawki więc wolałem zaryzykować, mam nadzieje że nie będzie zajechana i posłuży jeszcze długo

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

EOS 3 i cała seria 1 to zacny sprzęt tylko ciężko dorwać w dobrej cenie niezajechany sprzęt.
    5D x2 | 28+50+85

Początki nałogu

A ja zastanawiam sie nad zakupem aparatu analogowego - mam dwa obiektywy ef, 35 i 85. Ale mysle czy nie lepiej kupic canona a1 albo ae1 z mocowaniem fd i tylko zaopatrzyc go w 50mm 1.8...

Jestem w kropce, mam okolo 500 zl . Oczywiscie wolalbym wydac mniej... co polecicie?

Wiadomo, ze za ef przemawia fakt posiadanie szkiel. Ale z drugiej strony nosic ciezkie 35L ze soba?...

Uzależniony Awatar jac+

Najpierw sam odpowiedz sobie na pytanie do jakich celów i jak często będziesz używał analogu. Jeśli do nieśpiesznej fotografii i dla samego sentymentu do manualnego ostrzenia i obsługi (o ile taki sentyment posiadasz) to zakup A-1, czy AE-1 z 50mm chyba byłby właściwym zakupem. Sam od dawna przymierzam się do Nikona F3 ze szkłem 50mm, jednak póki co zestaw ten przegrywa walkę o mój budżet z kolejnymi nowymi zabawkami zmajstrowanymi przez canona .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu

Chce aparat, w ktorym sobie z filmami poeksperymentuje. Jakies iso400, moze nawet wiecej. Dlatego myslalem o 50 + a1 badz ae1. Jaka jest zasadnicza roznica miedzy tymi sprzetami?

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów