A ja bym kita nie sprzedawał (jeżeli masz z IS, bez IS od razu bym sprzedał). Zawsze może przyjść taki moment, że stwierdzisz że nie widzisz różnicy i stałka byłaby lepsza, więc nie musisz kupować "kiciaka"
![]()
A ja bym kita nie sprzedawał (jeżeli masz z IS, bez IS od razu bym sprzedał). Zawsze może przyjść taki moment, że stwierdzisz że nie widzisz różnicy i stałka byłaby lepsza, więc nie musisz kupować "kiciaka"
![]()
Kup Tamiego, dozbieraj 100-150zł i dokup używanego Canona 50mm 1.8 II. Będziesz zadowolony :-)
Im dłużej siedzę na tym forum tym bardziej głupieję. Zastanawiam się nad innym rozwiązaniem czyli dokupieniem 50 1.8 i dozbieraniem kasy na C10-22. Ewentualnie 50 1,8 i do krajobrazu jakieś szkło na m42. Co sądzicie ?
Jak już namierzył C10-22 i jest w stanie dozbierać, to niech sobie może głowy tą Sigmą nie zawraca![]()
A dlaczego? Na 50D różnicy nie zauważyłem, kolega ma 30D, więc zapewne stwierdzi to samo. A jak popatrzeć na ceny nowych to ponad tysiak w kieszeni zostaje. Jeśli używka, to C10-22 jest na A. od 1.500 do 2.300 więc nadal nowa Sigma jest konkurencją (za niecałe 2.008 na cyfrowe.pl, za 1.919 na fotoceny.pl, za 1.917 na fotozakupy.pl) .
Ale to chodziu będzie decydować. Najważniejsze, że już wybrał ogniskowe.
kiedyś Canon, teraz Fuji