Ostatnio edytowane przez Merde ; 22-07-2012 o 22:41
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
No to ja poproszę coś w deko trudniejszych warunkach, niech będzie coś a la ten wakacyjny pstryk:
https://www.dropbox.com/s/5x99thsm58f81yg/IMG_7630.jpg
1/125 sek
f/3.5
iso 400
10 mm
A czym wg Ciebie różni się LCDTV 46" od monitora? Tak, zgoda, na monitorze mogę sobie powiększenia robić aż do "pojedyńczego pixela", czego na TV nie da rady. Ale ja oglądam cały "obrazek", i właśnie na TV, bo jest kilka razy większy od monitora, bo mogę usiąść z rodziną czy znajomymi i cieszyć się tym, co uwieczniłem, bo nie robię fotek po to, żeby później roztrząsać ich parametry jakościowe.
I nie wydaję opinii, tylko dzielę się swoimi wrażeniami. Bo do opinii nie jestem uprawniony. Bo jestem tylko człowiekiem, któremu fotografia ma dawać frajdę z podziwiania fajnych/ciekawych obrazów. A jeśli ktoś pasjonuje się rozbieraniem obrazów na pojedyncze pixele czy fotony, to jego sprawa. I mimo, że tego nie rozumiem, to szanuję to i nie wydaję o tym opinii.
kiedyś Canon, teraz Fuji
Jestę fotografę
Za bardzo nie łapię, jak można w LCDTV zaingerować w obraz bardziej niż w monitorze LCD (sorry, nie znam się:sad, ale jeśli nawet, to nadal porównuję dwa obrazki na tym samym, i tak samo ustawionym, urządzeniu :-D
I nie mam nic przeciwko Canonom z szarym paskiem :grin:
Jak to mawaiją "organista ogórki, a ksiądz jego córki" :grin:
kiedyś Canon, teraz Fuji
No niestety w tym przypadku swoje zrobiła dyfrakcja. Ale źle nie jest, nie jestem aż takim maniakiem ostrości.
- - - Updated - - -
Ano można. Porównaj sobie to samo zdjęcie na monitorze i telewizorze równocześnie.
Na tym drugim na 95% będziesz miał obrazek super ostry, nasycony i kontrastowy.
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 22-07-2012 o 23:32
Jestę fotografę