Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: AF problemy

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

dam plusa cononowskiemu kitowi do 300d!
    robilem w ta sobote slub brata i kit przseadzil o swoich walorach.
    zarowno Af i ostrosc pokazala swoja dobra strona, nawet jak walilem reporterskie triki z sciaganiem obiektywu no najszerszej ogniskowej i foceniu na pale z reka w gorze, Af pracowal bardzo dobrze, Af ustawiony na One Shot, i wszystkie punkty z mozliwoscia wyboru!!!!!!!!
    chociaz wiem ze przy 15mm i f7.0 rysuje bardzo dobrze
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Najlepiej działa centralny punkt AF.
    Do tego w aparacie jest coś takiego jak blokada expozycji.
    W sumie potężne narzędzie do omijania problemów.
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez LukasS
    Ja tam jestem laik totalny (to moj pierwszy aparat ), wiec ciezko mi powiedziec, ogolnie co do ostrosci nie mam zastrzezen.
    Porob zdjecia np caly dzien roznych sytuacji z roznym ostrzeniem itp... potem poogladaj czy nie ma zdjec w ktorych ostrosc nie jest tam gdzie bys chcial. Jesli znajdziesz takie to przypomnij sobie dobrze sytuacje, jak ostrzyles (uzywaj tylko srodkowego punktu ostrosci - latwiej zapamietac) itp - czyli wyklucz user error. Jesli sporo zdjec z takiego calodziennego pstrykania bedzie przestrzelone z ostroscia - to masz problem.
    Ja na szczescie tego nie mam, dzis zrobilem sporo przestrzelonych fotek ale to byl user error... przydalby sie przycisk ktory szybciej przelacza pomiedzy AI Focus a One Shot a nie kilka krecen i wcisniec zanim sie przelaczy - brak czasu na to, lecialem ciagle na AI Focus i czasem glupial (najczesciej przy przekadrowywaniu lub gdy kot sie ruszal) i mi oczy kocie wylazily poza GO
    Gdzies byla opisana metoda z wydrukowaniem jakis paskow, ustawieniem pod katem 45 stopni i obfotografowaniu. Pamieta ktos moze linka??? Jestem zainteresowany sprawdzeniem FF/BF na 10D.

Rafal

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Dzieki, ja znalazlem jeszcze:
    http://photography-on-the.net/forum/...?TopicID=10948
    http://www.pbase.com/jkurkjia/10d_body_2_autofocus

Czy ktos z Was wykonywal tego rodzaju testy?
    Jak czesto w aparatach z FF wychodza nieostre zdjecia?
    Czy na wszystkich obiektywach z walnietym body sa problemy, czy zalezy od
    podpietego obiektywu?

Niestety znalazlem sprzeczne informacje.

Rafal

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a TU bardzo ciekewa dyskusja i wiele wskazówek oraz dokładniejszy zestaw do pomiaru.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a TU bardzo ciekewa dyskusja i wiele wskazówek oraz dokładniejszy zestaw do pomiaru.
    Nooo facet może stawać w szranki o palmę pierwszeństwa z niejednym polskim onanistą Canona

to mi się podoba:
    Pekka...Don't hit out at Canon...

Fact... Spend £1400 the most many of you will ever spend on a camera and get bum soft focus results !!!

Fact...Who make this 10D camera...oops could it be Canon...are they dropping QA to rush out back orders ?

Fact...If a 35mm zoom lens works on an EOS-3 without any adjustments it should then work on a 10D...!!!

Don't patronise us Pekka nor tell us how to vent our anger...the D60 was crap because of focusing errors and the 10D has not been sorted beyond the D60.
    A lot of these chaps have put their hobbies and relationships on the line to get the 10D its not a cheap option...If Canon can't guarentee the 10D being able to focus with at least Canon lenses then it should be recalled till the problem is solved...instead they cock up the D60 leave a lot of disattified customers behind then out of the blue appears the 10D with the exact...same ...focus problem as the D60...

FACT...There is no point using any SLR digital camera if you canot trust the picture it takes...SAD BUT TRUE.

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

No i mam 10D i FrontFocus. Macie jakies sprawdzone serwisy, gdzie to mozna skorygowac???

Rafal

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez labo
    No i mam 10D i FrontFocus. Macie jakies sprawdzone serwisy, gdzie to mozna skorygowac???
    http://www.forum.jedrak.com/viewtopic.php?t=8

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

widze ze juz nikt nie zaprzecza- jak bylo na poczatku- ze AF w 10D pozostawia wiele do zyczenia i to jest FUCKT! w 20D podobno efekt zniknal Kazdy ze znanych mi osob ktore przesiadly sie z 10D na 20D mowia ze teraz to jest to!
    I ja postanowilem, kupuje 20D z gripem w niedalekiej przyszlosci rowniez 580EX i zobacze na wlasnej skorze jak to jest Porobie testy... 10D vs 20D
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów