Szukam sobie dalmierza i wpadł mi w oko Canon 7. Ktoś ma i może się podzielić opinią o nim? Jak z wizjerem i plamką? Ceny voiglanderów na jebaju zabijają, a lejka to lejka niema co nawet dyskutować o cenach![]()
Szukam sobie dalmierza i wpadł mi w oko Canon 7. Ktoś ma i może się podzielić opinią o nim? Jak z wizjerem i plamką? Ceny voiglanderów na jebaju zabijają, a lejka to lejka niema co nawet dyskutować o cenach![]()
Niestety nie miałem w ręku, używam F1 New. Tak więc jak to ostatnio popularne na CB - nie wiem , ale się wypowiem bo kiedyś nawet się do niego mocno przymierzałem
Tu masz instrukcję do Canona 7: https://cameramanuals.org/canon_pdf/canon_7-all-new.pdf
Z translatora:
"Ponieważ 7 jest korpusem śrubowym, nie ma możliwości automatycznej zmiany ramek po zamocowaniu obiektywu, jak w Leice M. Zamiast tego długość ogniskowej obiektywu ustawia się za pomocą pokrętła na górnej płycie. Dogodnie obejmuje to ogniskowe od 35 mm do 135 mm w następującej kolejności: 35, 50, 85/90 i 135. Tylko klatki 85/90 są podwojone, co powoduje, że szeroki zakres ogniskowych jest mniej nieporządny niż M6, powiedzmy oraz eliminując potrzebę samodzielnego pokonywania tego samego zakresu przez M3 i M2. Naprawdę miłym akcentem jest to, że wybrana ogniskowa jest również wskazywana w obrębie samych jasnych linii jako stałe przypomnienie. Podobnie jak w przypadku Leiki M. ramki są automatycznie korygowane paralaksą."
Film
Ostatnio edytowane przez candar ; 10-04-2020 o 20:23
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com