Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Obiektyw do krajobrazu. Jakiego dokonać wyboru ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta
    jak chcesz uniwersalny to http://www.canon.pl/For_Home/Product...6_IS/index.asp i do tego mozesz sprobowac kupic c50/1.8 i mialbys w miare fajny zestaw, choc ogolnie ja nie kupilbym juz obiektywu 18-200 bo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego i nastawialbym sie na powolne kompletowanie szkiel. To ty jednak wiesz jaka masz/bedziesz miec kase i sam zadecyduj. Ze szkiel, ktore podales jako uniwersalne nie sprawdzi sie zadne. Moze nie jestem autorytetem, ale akurat temat uniwersalnego szkla przerobilem i wiem, ze na dlugo moze ci nie starczyc.
    Nie ma jak to dobra rada. Polecasz obiektyw, którego nigdy byś już nie kupił po tym, jak on się Tobie po prostu nie sprawdził Wybacz, ale dawno czegoś takiego tutaj nie czytałem Co do Twojego ostatniego zdania, to w pełni z nim się zgadzam

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta
    .......edit: Dawidson ja foce dzieci 70-200 i nie da sie nim walnac dziecka w glowe, bo zeby w ogole je chwycic to musze byc minimum 120cm a tak dlugich lapek nie maja. W praktyce robie z 3-4m, wiec ok.
    Kolega Dawidson chyba zapomniał o minimalnej (w tym przypadku właśnie 120 cm) odległości ostrzenia No chyba, że na to nie zwraca uwagi a później wyostrza obraz w PS

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    .............. Szczególnie wersja IS USM.
    A jest Canon 70-300 bez IS i USM

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Miałem 70-300 sigmy, popróbowałem 70-300 Canona i powiem ci, że jeżeli masz 2500 to bierz ta elkę. Nie nadaje się za bardzo do makro i krajobrazu ale jeżeli masz kita to pokryjesz zakres
    Sam obiektyw za bardzo do macro się nie nadaje, ale z odpowiednią soczewką to już można popróbować

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    nie rozumiem podejscia takiego ze jak sie ma lustro to trzeba miec zooma. Jesli nie focisz ptaszkow czy nudystow na plazy to na co ci te 200 czy 300mm? Kompletnie nie rozumiem. Kupilem 70-200 (do kraojobrazow) ale uzywam go raz w roku :/ Dluzej jak 100mm w wiekszosci przypadkow nie trzeba.
    Druga sprawa ze o ogniskowych sie nie dyskutuje bo to kwestia indywidualna
    Ja nie focę ptaszków i tym bardziej nudystow na plaży (może się kiedyś na nudystki jednak skuszę) a używam (mimo to) mojego zooma m.in. do architektonicznych szczegółów, które jest słabo widać na krótkich ogniskowych. Masz rację, ze preferencje co do ogniskowych (i ich wykorzystanie) są kwestią indywidualną
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 21-06-2009 o 14:01 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów