Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Canon 60D - body do kalibracji.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Canon 60D - body do kalibracji.

w teorii moze tak to wygląda, ale normalnie w praktyce z 60d sporo szkieł w słabych warunkach oświetleniowych będzie sobie słabo radzić, błądzić kręcić w jedną i drugą stronę 50 1.4 jest fajnym szkłem i wartym swojej ceny (przynajmniej według mnie) jak się trafi dobrą sztukę to jest używalna na 1.4 a wraz z domykaniem jest coraz lepiej.
    Jak chcesz się bawić małą głębią i pasuje Ci 50tka to 50 1.4 będzie super, jak nie chcesz dublować ogniskowej to lepiej 85 albo 100
    SONY

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Dzięki za informacje

Troszkę już mam naświetlone w głowie jak to wygląda

Po nowym roku polecę do sklepu posprawdzać czy tamrona czy sigmę 17-50 gdy znajdę ostrą kupie, gdy nie znajdzie się wybór padnie na cichego i jego dobrą opinie

Wydaje mi się że gdy trafię ostrą sztuke to rzeczywiście bez sensu dublować ogniskową kupując 40 2.8

Dam znać

Wesołych świąt

Pełne uzależnienie

dopisek : mam na mysli stara S 50/1,4 nie " art" tylko EX

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Art to chyba zjada tą 50 1.4 ale to nie te pieniądze
    ART powinna rywalizować z 50 1.2
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dominik847 Zobacz posta
    Dzięki za informacje

Troszkę już mam naświetlone w głowie jak to wygląda

Po nowym roku polecę do sklepu posprawdzać czy tamrona czy sigmę 17-50 gdy znajdę ostrą kupie, gdy nie znajdzie się wybór padnie na cichego i jego dobrą opinie

Wydaje mi się że gdy trafię ostrą sztuke to rzeczywiście bez sensu dublować ogniskową kupując 40 2.8

Dam znać

Wesołych świąt
    mozesz sobie porownac C50 1,4 i s50 1,4 EX np tutaj : Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens Image Quality

S 50 ex jest jedna ze slabszych optycznie 50 tek na rynku ( glownie i ze wzgledu na brzegi).
    tak mi wychodzi z praktycznych porownan , tak wychodzi na roznych testach poza testymi optycznych.

natomiast s 50 art to jeden z najlepszych optycznie obiektywow w ogole - to najwyzsza polka przy dobrej cenie porownujac do np otusa.

nie popelnisz bledu kupujac C 50/1,4 , w praktyce bez problemu robi sie na 1,4 choc widac leiutka miekkosc , od 2 zaczyna byc juz dobrze.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    w teorii moze tak to wygląda, ale normalnie w praktyce z 60d sporo szkieł w słabych warunkach oświetleniowych będzie sobie słabo radzić,100
    to nie jest wina szkiel tylko " centrali decyzyjnej " czyli puszki.

zrodlem problemu mogloby byc szklo , gdyby na pelnej dziurze wyjatkowo miekko rysowalo - jak np 50 L.
    pozostale obiektywy nawet te tanie jak 85 , 50 /1,8 ryszja na pelnej dziurze calkiem przyzwoicie, lepiej od 50 L . o jakims duzym mydle raczej nie mozna mowic.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów