Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Obiektyw Canon Test Canon EF 24-70 mm f/2.8L USM

Domyślnie Obiektyw Canon Test Canon EF 24-70 mm f/2.8L USM

Mam nadzieję że mnie nie zjecie:P

Od kwietnia mam 5D Mark II wraz z obiektywem 24-70 Canona problem w tym że zdjęcia (imprezowe) robione na dość specyficznych ustawieniach nie wychodzą tak ładnie jak w przypadku Canona 50d i Tamrona 17-50 f 2,8. Bardzo kiepsko działa AF w słabym oświetleniu (co najmniej 30% zdjec jest nieostrych z całej fotorelacji), gdzie przy 50-tce to było może kilka zdjęć (ale bardzo rzadko), w post produkcji ujawniają się brzydkie abberacje chromatyczne, w przypadku gdy obiekt jest nieostry na pierwszym planie a na drugim planie jest ostra postać bardzo brzydko rysuje się ta nieostra postać( wiem że piszę trochę łopatologicznie ale staram się objaśnić istotę problemu z którym się borykam), zastanawiam się czy mam jakiś felerny egzemplarz czy może jest to po prostu jego uroda a raczej brzydota, w każdym razie nie znalazłam w testach takich informacji.Proszę o pomoc!!!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon Test Canon EF 24-70 mm f/2.8L USM

Problem z ostrością wynika z wyboru puszki: AF 5D MkII ma się nijak do AF w 50D. Przykre, ale prawdziwe.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

to jaką lepiej kupić do fotografii imprezowej bo 50 jest już na wykończeniu i teraz niewiem co kupić czy 7D czy może coś amatorskiego, czytałam że 5D mark II jest idealny do slubow ale jak ma taki słaby AF to jak(( nie rozumiem

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

najpierw, please, zdecyduj się na jeden wątek, a dopiero potem wybieraj body:
    http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/obiektyw-canon-ef-24-70-mm-f-2-8l-usm-84981/

poza tym te pokazane błędy to ewidentnie problem ze światłem i obróbką, nie szkłem.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 18-07-2012 o 15:44
    pozdro.,
    m.

to nie jest problem z obrobka bo taka obrobka pokazana na zdjeciu z 5D wyglada duzo lepiej na zdjeciu z 50d

- - - Updated - - -

ok kasuje ten watek przenosze sie tam przepraszam

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Cytat Zamieszczone przez koofuku Zobacz posta
    to nie jest problem z obrobka bo taka obrobka pokazana na zdjeciu z 5D wyglada duzo lepiej na zdjeciu z 50d
    To jest problem obróbki zdjęć, nie puszki, nie obiektywu. Pliki z róznych aparatów trzeba inaczej obrabiać, aby otrzymać te same efekty. Kiedyś wstawiałem róznicę między identycznymi zdjęciami z 7D, a 5D, poddanymi identycznemu procesowi. Nie było wielkich róznic, ale były widoczne.

Jeśli 5DII Ci nie pasuje do imprez, ze względu na AF (mi pasuje, jak jest naprawdę ciemno to zakładam lampe i wspomaganie AF), to pomyśl o 7D lub 5DIII.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu

tak jak dinderi napisał zakup sobie najlepiej 5DIII będziesz miała wszystko oki i problemów z af nie będziesz mieć, pełna klatka więc wyższe iso użyteczne. Napewno będziesz zadowolona z zakupu jak i ze zdjęć.

Uprawnienia umieszczania postów