Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Canon EF 135mm L FF

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie Odp: Canon EF 135mm L FF

Najlepiej zapnij inna sztuke w sklepie zrob pare zdjec i porownaj .

dokładnie tak:

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

skrajny prawy. Ja ogólnie używam tylko środkowego aby być pewnym w 100% ostrości zdjęć. sprawdź na centralnym. bo na moje oko to błąd AF w body na skrajnym punkcie.
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

135L to chyba najbardziej bezbłędne szkło Canona i mówienie o FF lub BF w tym przypadku mija się z celem. Faktem jest jednak że łatwo popełnić błąd podczas fotografowania na pełnej dziurze tym obiektywem. Parę razy zdarzyło mi się przy fotografowaniu z ręki (na środkowym punkcie AF i one shot) że ustawiłem ostrość na trawkę lub kwiatka i nie był on ostry. Jednak są to naprawdę sporadyczne przypadki że AF gdzieś się pogubi.
    Postaw sprzęt na statywie i sfotografuj nieruchomy obiekt, bo przykład który podałeś w pierwszym poście jest dość nietrafiony bo w wypadku tego szkła wystarczyło że między ustawioną ostrością a otwarciem migawki model ruszył Ci się o 1-2cm lub Ty ruszyłeś aparatem i już masz FF.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Miałem to szkło i na 40d i na 5d śmigało pięknie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Dla mnie to najlepsze szklo na ta chwile, do tego stopnia ze anulowalem jego sprzedaz
    Ostatnio edytowane przez Raideur ; 18-07-2012 o 11:16

bede sie bawil dalej na statywie i sprobuje. efekty wstawie na forum

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez kaziu733 Zobacz posta
    Witam!

Kupiłem niedawno szkło z opisu do mojego 40D. Po paru dniach stwierdziłem, że ma FF, więc biegiem do kuriera i na Żytnią. Obiektyw wrócił do mnie z kalibracji do aparatu po paru dniach i...lipa. Nie widzę żadnej poprawy nawet pogorszenie. Obiektyw z bliska trafi (powiedzmy) ale im cel jest dalej tym FF coraz większy. Pisałem do serwisu ale oni się tłumaczą, że wszystko jest ustawione jak trzeba i w granicach zaleceń producenta.

Czy to szkło, za 4000zł, tak już ma???
    Proszę o opinie, ew. porady
    Nie. To ten serwis tak ma. Nazywa się to monopol i ogólne zlewanie klienta. Zjawisko znane nie od dzisiaj, wystarczy przeszukać forum.
    Jak co chwilę czytam o problemach z kalibracją to się zastanawiam czy oni ją w ogóle wykonują? A może otwierają tylko paczkę, pakują od nowa i za 3dni odsyłają?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

statyw, wyzwalacz, centralny czujnik krzyżowy wycelowany idealnie na zieloną tablicę na napis "Licheń", odległość 100-150m, efekty widać jak na dłoni...

Miasto
    Zielonki

o kurza twarz, czyżby jednak front fokus ...
    1D mk III 17-40 24-105 70-200 100-400 580EX II

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów