Dla mnie to najlepsze szklo na ta chwile, do tego stopnia ze anulowalem jego sprzedaz![]()
Dla mnie to najlepsze szklo na ta chwile, do tego stopnia ze anulowalem jego sprzedaz![]()
Ostatnio edytowane przez Raideur ; 18-07-2012 o 11:16
bede sie bawil dalej na statywie i sprobuje. efekty wstawie na forum
Nie. To ten serwis tak ma. Nazywa się to monopol i ogólne zlewanie klienta. Zjawisko znane nie od dzisiaj, wystarczy przeszukać forum.
Jak co chwilę czytam o problemach z kalibracją to się zastanawiam czy oni ją w ogóle wykonują? A może otwierają tylko paczkę, pakują od nowa i za 3dni odsyłają?
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
statyw, wyzwalacz, centralny czujnik krzyżowy wycelowany idealnie na zieloną tablicę na napis "Licheń", odległość 100-150m, efekty widać jak na dłoni...
o kurza twarz, czyżby jednak front fokus ...
1D mk III 17-40 24-105 70-200 100-400 580EX II
Faktycznie nie wygląda to zbyt dobrze, przy takim obiekcie i statywie ciężko mówić o błędzie fotografa. Chyba, że wiało i czas był długi.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Jeżeli dobrze widzę, że na tej fotce z tablicami ostrość jest na tablicy żółto - czarnej to może punkt AF (tak tak - nawet środkowy) złapał ostrość na bardziej kontrastowym obiekcie - przecież punkt AF to nie jest tylko ten obszar "w kwadraciku" ale i poza nim i może krawędzią chwycił krawędź żółto czarnej tablicy? Pokaż jeżeli możesz na tym ostatnim zdjęciu centralny punkt AF.
5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
mysle ze to nie kwestia obszaru AF... to nie jest moj pierwszy obiektyw a tylko z tym mam tak duze problemy. Mam inna eLke i ZAWSZE trafia tam gdzie chce....
- - - Updated - - -
co do serwisu na zytniej to juz mam bojowe nastawienie...........
- - - Updated - - -
A czy komus wgl udalo sie wygrac w takiej sytuacji>? Zrobili w koncu dobrze?