Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Bowens czy Quantuum?Jakosc swiatła!!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Bowens czy Quantuum?Jakosc swiatła!!!

Witam ponownie,Wlasnie sie tak zastanawialem nad rozwiazaniem dajacym mi wiecej blyskow.Jezeli Illustar ma mozliwosc ladowania z zapalniczki samochodowej to czy mozna to robic podczas sesji?Niedlugo wybieram sie na sesje samochodowa z modelka,biore 2 moze 3 lampy i szukam mozliwosci zeby sobie pomoc wlasnie w tej sytuacji.Akumulatory żelowe podobno fajna sprawa ale za bardzo nie znam sie na tym i niewiem jaki typ jest odpowiedni.Moge prosic o jakies linki czy cos podobnego.Nie stac mnie narazie na nastepny zasilacz a baterie do illustara sa po 500 zl ,niby nie super drogo ale tanio tez nie jest.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Według dystrybutora MILSO Włodzimierz Mildner :: Zasilacz akumulatorowy IlluStar G-3000WS
    "Zasilacz można podłączyć do zewnętrznego akumulatora np. samochodowego co znacznie zwiększa możliwą do wykonania ilość błysków." - a skoro do samochodowego, to prawdopodobnie da się kupić (pewnie za kilkaset zł) kabelek zakończony klipsami do akumulatora w jednej, a wtyczką do zasilacza z drugiej strony (po drodze powinien być bezpiecznik). Taki kabel powinien być dość prosty do zrobienia, jeśli gniazdo w zasilaczu jest typowe.

Dwa posty wyżej odpowiadał Ci kolega używający tego zasilacza, pewnie po kilku miesiącach pracy ma już swoje sposoby na więcej błysków

Czy do tego zasilacza IlluStar G-3000WS mozna podlaczyc trzy lampy o lacznej mocy 2500W w trybie blysku?

Cytat Zamieszczone przez C_K_R Zobacz posta
    Czy do tego zasilacza IlluStar G-3000WS mozna podlaczyc trzy lampy o lacznej mocy 2500W w trybie blysku?
    Odpowiedź jest w tym wątku.
    regulamin pkt. 8

Zakupilem zasilacz IlluStar G-3000WS,podlaczylem dwie lampy 800W i pika mi zielona dioda caly czas po kazdym blysku,zrobilem kilka fotek i wylaczylem.O co chodzi z tym pikaniem.Czyzby za duza moc lamp?myslalem ze moge podlaczyc do 3000ws?

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

W zasilaczu Fomei (to samo co IlluStar) tak dzieje się zaraz po błysku przy użyciu niektórych mocniejszych lamp - pikanie to informacja o chwilowym przeciążeniu i jeżeli trwało by to dłużej to zasilacz by się wyłączył, ale jak trwa te 1-3 sekundy to nie ma problemu. Jak byłem w Medikonie z Quantuum'em 1000W to tak się właśnie działo na zasilaczu Fomei i takie wyjaśnienie otrzymałem od chłopaków z Medikonu.

rozumiem,dziekuje za odpowiedz.

Dopiero zaczyna Awatar lomiarz.wroc
    Miasto
    Wrocław

Witam wszystkich. czy freepower cy-200k są warte zakupu, nie ceny ale warte zakupu? A jeśli nie to czy istnieje jakaś alternatywa?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Kilka lat temu poleciłbym bez zastanowienia, ale dziś można kupić lepsze. Poszukaj lamp z większym zakresem regulacji (nie tylko do 1/8 jak w CY-xxxK), oraz mających jakieś zabezpieczenia. Lampy tej serii można bardzo łatwo "ugotować" nie przestrzegając zaleceń instrukcji (jak pamiętam - błysk nie częściej niż co 15sekund, a lampa jest gotowa po kilku sekundach...).
    Żarówka pilotująca-dobrze by było, gdyby była na zwykły "duży" gwint (E27). Regulacja mocy żarówki pilotującej-bywa przydatna, w niektórych lampach tego nie ma (albo świeci, albo jest wyłączona, w innych-możesz ustawić światło żarówki mniej więcej proporcjonalnie do mocy błysku, czasem to się przydaje).

Coś już napisał

Jak dla mnie warte zakupu jeśli są w dobrym stanie. Oczywiście są lepsze ale te też działają. Mam dwie sztuki i jestem zadowolony.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów