Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    "Opinią" rynku łatwo sterować. To tylko ilość zer włożonych w promocję. Tak uczciwie, jak procentowo wygląda ilość reklam LCD i plazm?
    To pewnie zależy od polityki producentów. Myślę że gdyby im zależało na dużym udziale plazm to by promocja była ostra. W folderach plazm jest sporo ale i tak najwięcej klientów podejmuje decyzję w sklepie, a tu już jest różnie. Nadal wielu sprzedawców odradzi plazmę, bo coś tam. Przy czym tu jest jeszcze jeden bardzo istotny czynnik - plazmy są postrzegane jako technologia przestarzała, a LCD - szczególnie LED jako nowość i coś TOP. W dobie kiedy TV sprzedają się już dość trudno, marże są małe to ja rozumiem sprzedawców, że wolą kogoś utwierdzić w powszechnej opinii i sprzedać LCD niż mieć rację polecić plazmę i spowodować, że klient kupi u konkurencji.
    Temu nie pomaga też to, że jak na półce stoi LCD i plazma to w 90% przypadków są tak ustawione, że nie widać różnicy. Mało - obraz z LCD wydaje się ostrzejszy i bardziej kolorowy. Że w domu przy naziemnym sygnale będzie już qpa - (na obu zresztą ale przyznaje, że na plaźmie mniejsza) to już nie jest zmartwieniem sprzedawcy :cool:.
    Przy czym to jest wszytko o tyle ciekawe, że powszechna nazwa płaskiego telewizora to "plazma" ale rozumiana przez laików jako LCD :cool:.

.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To pewnie zależy od polityki producentów. Myślę że gdyby im zależało na dużym udziale plazm to by promocja była ostra.
    Przecież już o tym pisałem. Promuje się rozwiązanie takie, które daje większą kasę. To kapitalizm, kasa się liczy, nie chęć dogodzenia użytkownikom.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przecież już o tym pisałem.
    Niesamowite - fanie się z Tobą dyskutuje :rolleyes:. Szkoda czasu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Niesamowite
    Eeee, bez przesady. Wystarczy czytać co pisze rozmówca.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i mamy OLED-a komercyjnego. Zaprezentowany na targach w Korei ma być niedługo dostępny na całym świecie - 55 calowy Samsung 55 ES9500.
    Oczywiście pełne wyposażenie we wszystkie bajery, dwurdzeniowy procek itd.
    Cena prawdopodobnie w okolicach 9k$ - rzekłbym zacna .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...Cena prawdopodobnie w okolicach 9k$ - rzekłbym zacna .
    Czy te dwie piękne dziewczyny są wliczone w cenę
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Obawiam się, że nie :sad: ale jak się nie będą sprzedawać to kto wie .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Nie dość, że cena OLED'a "zabija" to jeszcze dwie dodatkowe gęby do wyżywienia :grin:. Kiepski interes :grin:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Nie dość, że cena OLED'a "zabija" to jeszcze dwie dodatkowe gęby do wyżywienia :grin:. Kiepski interes :grin:
    A ja myślę że niejeden by chętnie wyżywił .

Tymczasem Apple też zaprezentował swój telewizor ale nie oled (matryca LCD od Sharpa) i bez dziewczyn .

Źr: cdn2.ubergizmo.com
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-05-2012 o 19:30
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pierwszy dostępny w sklepach LCD o rozmiarze bodajże 40", popełniony przez Philipsa, kosztował 65000 zł.
    Ja pamiętam pierwszy TV Philipsa w tej cenie o rozmiarze 42" ale to była plazma a nie LCD. Obok na półkach stały wtedy np. Sony Vega 32" CRT z płaskim ekranem za 17 000zł.

A tak przy okazji to mam plazmę Samsunga HD Ready i od niedawna LED z nieco wyższej półki. Czerń chyba lepsza w LED, na pewno bardziej czarna ale czy bardziej szczegółowa to trudno stwierdzić. Przy odbiorze TV analogowej obraz na plaźmie lepszy, obraz z kamery full HD na LED bardziej efektowny, po prostu kontrastowa i kolorowa ale trochę chyba sztuczna żyleta. Na plaźmie obraz bardziej stonowany, na pierwszy rzut oka mniej ostry ale według mnie przyjemniejszy w odbiorze.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 12-05-2012 o 21:13

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów