Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Pisałem o "starych", choć te "stare" w kontekście postępu technicznego to raptem 3-4 lata wstecz. One faktycznie miały 0,5KW na ulotce, czym sprzedawcy skutecznie straszyli klientów, ale niedouczony zazwyczaj naród pracujący w sklepach nie uwzględniał ważnej rzeczy. Te 500W to max, kiedy ekran byłby cały biały i jaskrawość na 100%, czyli warunki nigdy nie występujące w typowym wykorzystaniu czyli w domu wieczorem. Normalnie nawet te pozornie najbardziej prądożerne ciągnęły ułamek mocy z danych technicznych. Tymczasem LCD, z uwagi na wymóg "mocnego" obrazu niezależnie od jaskrawości, świeci lampami na cały gwizdek przez cały czas. Na ulotce LCD moc "marketingowa" czyli 2x mniejsza od plazm a w praktyce większa.
    Dziwne nie kojarzę modelu sprzed 4 lat (2008) który by miał aż taki pobór mocy.
    Modele sprzed 4 lat to już nowsza generacja. Ja mówię o staruszkach, które grzały się niemiłosiernie i do tego nie grzeszyły trwałością.

Widziałem parę modeli, w tym topowych. Nigdy w życiu nie wniósłbym tak koszmarnego obrazu do domu.
    Może były zepsute .
    No cóż ja wdziałem jeden model w domu :cool:, dwa w pomieszczeniach z mocnym dziennym światłem - wszystkie po pewnym wkładzie pracy w ustawienia dawały świetnej jakości obraz - oczywiście na sygnale HD. Wszystko qattrony.

Jeśli LCD jest odpowiednio dobrej klasy, jakąś tam regulację ma, choć skromną. Plazma ma zawsze pełną regulację, co znów wynika z zasady działania.
    W tych LCD które mam i z którymi się zetknąłem zakres regulacji jest bardzo duży. Można bardzo dużo zrobić dobrego dla obrazu :cool:. Jakieś dziwne rzeczy prawisz.

BTW: ja nie jestem tu na forum żaden "Pan". Nie tytułuj mnie tak.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-04-2012 o 08:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów