Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ja gdybym teraz musiał, kupiłbym plazmę. Widziałem zadziwiająco dobre w cenach ok 4 tys zł. Kupno dobrego CRT jest faktycznie niemożliwe, bo po prostu ich już się nie robi.
    A jesli chodzi o Żywotność??BO widzę, że Kolega jest mocno w temacie :wink: to jak to wygląda plazma wypada w porównaniu do LCD??
    Żeby za 3-4 lata jeszcze coś świeciło :-P .
    I co poleciłbyś - marka itd??
    dzięki z góry
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    A jesli chodzi o Żywotność??
    Żywotność LCD jest wyższa niż plazmy, ale kilka lat to żaden problem dla obu. Największym wrogiem plazmy są statyczne obrazy, które potrafią się utrwalić. Np logo stacji TV. Dobre plazmy mają mechanizmy odwracania zmian chemicznych które powstają w czasie takiego utrwalania. Ale tak czy siak, kino domowe ok, ale oglądanie wiadomości na okrągło na jednaj stacji jest pewne ryzyko.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-07-2007 o 15:10
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Płock

Domyślnie

Polecano mi takie coś - firmy nie trawie (ale kolega który miał do czynienia z tymi telewizorami przeprosił sie z LG)
    http://www.allegro.pl/item211263190_..._42pc3ra_.html
    Albo takie coś - spora różnica w cenie.

Tego Panasa mozna za 3600 kupić a LG za 3100 - ceny z allegro nie zawsze są najlepsze.

http://www.allegro.pl/item207721448_..._42pv7_p_.html

Dzięki z góry za podpowiedzi

ps.
    Nowe plazmy maja zabezpieczenie przed wypalaniem z tego co czytałem.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 03-07-2007 o 15:27
    5D + L

Miasto
    Płock

Domyślnie

Obecnie chyba już na 90% celował będę w jakieś TV ale nie mniejsze niż 42" i nie większe niż 50" - najchętniej 46"-50"I nadal kłopot Plazma czy LCD??
    5D + L

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Osobiscie pracuje na Apple Cinema 24 i nie czuje zadnych "dolegliwosci" w pracy przy fotkach.
    W jakiej to pracuje rozdzielczości? Bez problemu współpracuje z PC?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Obecnie chyba już na 90% celował będę w jakieś TV ale nie mniejsze niż 42" i nie większe niż 50" - najchętniej 46"-50"I nadal kłopot Plazma czy LCD??
    Poczytaj jeszcze http://plazma-lcd-fakty.pl/
    i forum http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php
    Ja ten wybór mam już za sobą i wybrałem plazmę 50" Kuro Pioneer 508XD po zamówieniu prezentacji w domu trzech różnych modeli PDP (LCD skreśliłem na samym początku). Skorzystałem z oferty sklepu http://www.audiovideo.com.pl/.
    Jest to najlepsze co można zrobić. Zobaczysz jaki będziesz miał obraz w oświetleniu domowym, z odległości z jakiej oglądasz zwykle TV oraz z sygnału wizyjnego, którym dysponujesz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Ja też od dłuższego czasu się zastanawiam plazma czy lcd.
    Mój staruszek kupił dawno temu (~5lat) 42" plazmę panasonica za 24 tys. - wtedy były ceny :-) . Ogląda praktycznie te same programy. Od dłuższego czasu non-stop TVN-24 i co i nic żadnych wypaleń itp.
    Jak porównywałem sygnały nie HD na plazmie i lcd to lcd jak dla mnie porażka.
    Ja na razie skłaniam się ku plaźmie...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    Ja na razie skłaniam się ku plaźmie...
    Plazma przede wszystkim ma czerń, czego nie można powiedzieć o LCD. To najistotniejszy aspekt jakości obrazu przy typowym użytkowaniu w domu i wieczorami.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Obecnie plazmy są tak dopracowane, że praktycznie nie ma co przejmować się wypaleniami nieruchomych obrazów, żywotnością czy prądożernością. To już przeszłość. Natomiast do czasu aż programy nadawane przez kablówki, a nawet dostawców cyfrowej tel. nie będą w jakości HD to kupno LCD jest na dzień dzisiejszy przedwczesny. Chyba że ktoś potrzebuje lcd-ka do podłączenia komputera, ewentualnie SP3, bo nawet kino domowe i DVD bez jakości HD nie powala. Jeżeli ktoś lubi i często ogląda sport to powinien szerokim łukiem omijać LCD-ki.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Płock

Domyślnie

NO właśnie a jeśli czasem chciałbym połączyć kompa w celu pokazania jakis fote w wiekszym formacie to co wtedy Duża różnica będzie pomiędzy plazmą a LCD??
    Wile osób przekonuje mnie włanie do plazmy - ale obawiam się, że pod kompem czy konsola której nie mam ale może mieć będę LCD będzie lepsze.
    Z tą czernią to bym nie przesadzał - kto zauważy róznice Mam monitor LCD i widze na nim czarny kolor - więc chyba aż takiej tragedii nie będzie.
    Myślę, że LCD jest bardziej wszechstronny, ale może sie myle.
    5D + L

Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów