Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 193

Wątek: Jaki kupić TV LCD, LED, Plazma, a może coś innego, co wybrac?!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    He, he... a co tu rozwijać. Nawet najlepsze LCD jest słabe. W porównaniu oczywiście do kineskopu. Trzeba patrzeć. Jeśli ktoś akceptuje taki obraz, niech kupuje. Jeśli nie, trzeba szukać jeszcze CRT (rynek wtórny), lub szarpnąć się na plazmę. Z tymi drugimi, też nie jest za ciekawie, bo nie wiadomo czy nie trafi się na taką, co utrwali sobie TVP1 w narożniku.
    Jak napisałem wcześniej - kupiłem plazmę 42" za 3650 w MM - nawet nie była jeszcze rozpakowana - świeżo zdjęta z ciężarówki z orginalnymi taśmami LG na pudełku - po zakupie oczywiście od razu sprawdziłem w menu serwisowym ilość przepracowanych godzin - 0 było na liczniku.. właśnie oglądam meczyk na C+ - bajka - kolorki, szczegóły, żadnego smużenia za piłką .. LCD się chowa.. z tym wypaleniem to też nie widze problemu.. ślad widać po paru dobrych godzinach - znika po paru sekundach..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ...Z tymi drugimi, też nie jest za ciekawie, bo nie wiadomo czy nie trafi się na taką, co utrwali sobie TVP1 w narożniku.
    Jak to w końcu jest z tymi najnowszymi modelami (panele którejś tam generacji), dalej cierpią na tą przypadłość?
    Mój ojciec ma plazmę Panasonica. Ma już ją tak z 5 lat i praktycznie ogląda tylko TVP1 i TVN24 i nie ma żadnych śladów wypaleń.
    Czy te wszystkie systemy typu PixelShift itp to działa?
    Sorry za OT, choć właściwie nie do końca bo ja zdecydowanie polecam plazmę zamiast badziewnego lcd. IMO zdecydowanie lepszy obraz, zwłaszcza gdy sygnał nie jest najlepszej jakości.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    Jak to w końcu jest z tymi najnowszymi modelami (panele którejś tam generacji), dalej cierpią na tą przypadłość?
    Teoretycznie współczesne plazmy mają mechanizmy chroniące przed utrwalaniem, ale widziałem na własne oczy kilka dni temu kilkumiesięczną plazmę Samsunga z wypalonym logo. Nie widziałem nigdy czegoś takiego na Nec, Pioneer, Panasonic, Grundig.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dwóch znajomych ma plazmę LG od jakiś 3-4 lat () i też żadnego śladu.. dlatego tez za ich opinią zdecydowałem się na LG mimo że ogólnie jakoś mnie ta firma do tej pory nie przekonała do siebie... jak na razie nie mam zastrzeżeń..

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Jeśli plazma to tylko Pioneer, Panasonic, cała reszta jest w tyle...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Jeśli plazma to tylko Pioneer, Panasonic, cała reszta jest w tyle...
    Pioneer owszem.. tylko ekran który wg użytkowników "świeci" tak samo jak moje tanie LG kosztuje około 8 tysięcy co go niestety dyskwalifikuje, a panasonic to kiedyś było coś, teraz już IMHO (po tym co widziałem) nie..

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Owszem Pioneer nie jest tani i żeby kupić dobry model trzeba wydac ponad 10k. Jesli jednak kogos stac naprawde warto. Co do Panasonica to dla mnie w dalszym ciągu w plazmach za rozsądną cene nie ma konkurencji. Zapraszam do mnie do sklepu na oględziny i porówanie plazm Panasonica Philipsa LG. Kolorystyka i odwzorowaniem czerni Panasonic zyskuje ogromna przewage, choc cenoweo jest nieco drozszy.
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaki TV: plazma czy LED

Nie znalazłem takiego wątku więc zakładam. Jeżeli będą zastrzeżenia, że to nie jest związane z foto - jest chcę na nim m.in. oglądać zdjęcia podczas spotkań rodzinnych.

Pytanie brzmi: jaki polecacie kupić telewizor plazmę czy LED? LCD chyba już nie ma sensu. Mniejsza o cenę i gabaryty. Chodzi mi o technologię wyświetlania - dlaczego to, a nie tamto. Jeżeli okaże się, że gdzieś jednak taki wątek powstał, bardzo przepraszam, ja nie znalazłem. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

A - dla tych co mi napiszą: google. Ok wiem, tyle że ja potrzebuję opinii osób, które korzystają z tv na co dzień, a nie widziały raz w markecie.

Dodam za pamięcią. Byłem przekonany do plazmy (po tym co wyczytałem w internecie), ale właśnie w marketach ilekroć się kogoś zapytam to mówią: tylko LED. Komu wierzyć?
    Ostatnio edytowane przez StaszekAlkata ; 16-12-2009 o 20:31

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Też mam ten problem. Ostatnio w markecie koleś wyglądający na pasjonata przekonywał mnie do plazmy, tak konkretniej, to jakiegoś nowego Samsunga 50".

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To może na forum o telewizorach ? To jest - nie wiem czy zauważyliście - o sprzęcie foto...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 11 z 20 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów