Myślę, że kolega martwi się na wyrost, uchwyt jest bardzo fajnie wyprofilowany, z antypoślizgowego tworzywa. Jeżeli w dużych dłoniach dobrze się go trzyma to w małych powinno być tylko lepiej.
Zawsze (do 10 dni) w razie gdy się mu nie spodoba może zwrócić, ale zapewniam nie zrobi tego :grin:.
Uszczelnienia-na kartę SD nie ma gumki ale jest coś w rodzaju profili, które są szczelne. Pod akumulator jest gumka. Na optyczne.pl lub DP w teście widać to
dobrze.
Nie planuję jak na razie zoom, właśnie z tego powodu, że są ciemne.
Panas 25/1.4 jest drogi ale optycznie bardzo dobry, co do FF/BF jest idealnie sprawdziłem i się sam dziwię, że można zrobić jednak małe szkła (olek, panas) bez tych problemów.
Nie wiem czy olek omd zastąpi lustro, dla mnie na pewno nie, choćby z powodu większej GO.
Natomiast olek jest idealny do street photo, wszędzie tam gdzie trzeba coś szybko sfocić w trudnych warunkach (bez rozstawiania statywu) i na wszelkie wypady w góry, w podróży, itp, gdzie ciężar odgrywa znaczącą rolę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Na początku sierpnia wybieram się na urlop, więc po urlopie, no chyba, że uda się coś wcześniej :wink:. Zajrzyj parę postów wyżej do linka z testów fatmana na końcu testów są zdjęcia ze ślubu.