Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 192

Wątek: Olympus OMD E-5

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie Olympus OMD E-5

Fotek nie wstawię - iPad - owa aplikacja imageshack nie chce mi uploadowac, a jeszcze na urlopie jestem. Za, to w Chinach przymknąłem nieco oko na działanie baterii i po dniu focenia wybiłem na jednym ładowaniu 436 klatek. W stosunku do poprzedniego wyniku jest bardzo dobrze.

Najbardziej ciekawi mnie jednak wysłanie prośby do OP o podwójną ladowarkę, to by mi umiliło życie - nie musiałbym tworzyć kompleksów ładujących.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Olympus OMD E-5

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Fotek nie wstawię - iPad - owa aplikacja imageshack nie chce mi uploadowac, a jeszcze na urlopie jestem. Za, to w Chinach przymknąłem nieco oko na działanie baterii i po dniu focenia wybiłem na jednym ładowaniu 436 klatek. W stosunku do poprzedniego wyniku jest bardzo dobrze.

Najbardziej ciekawi mnie jednak wysłanie prośby do OP o podwójną ladowarkę, to by mi umiliło życie - nie musiałbym tworzyć kompleksów ładujących.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    Czekam zatem na fotki z Chin . U mnie też jakby lepiej z baterią :wink:.

Miasto
    Legnica

Mogę tylko potwierdzić po prawie 3 m-cach użytkowania, że omd e-5 to bardzo wszechstronny i uniwersalny oraz dyskretny sprzęt a w połączeniu ze stałkami robi bardzo dobre optycznie fotki, pewnie dlatego cena się na rynku trzyma.

--- Kolejny post ---

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Mogę tylko potwierdzić po prawie 3 m-cach użytkowania, że omd e-5 to bardzo wszechstronny i uniwersalny oraz dyskretny sprzęt a w połączeniu ze stałkami robi bardzo dobre optycznie fotki, pewnie dlatego cena się na rynku trzyma.
    Też się z tym wszystkim zgadzam. Taki np GX1 fajny aparat ale podobno jego cena w USA leci w dół na łeb na szyję. Zbliża się Photokina i po nowościach tam cena OM-D moim zdaniem spadnie. Sony ma fajnego NEX5r i Fuji zapowiedziało też X-E1, który na papierze wygląda świetnie a i cena ma być atrakcyjna z jasnym kitem 18-55 2.8-4.

Wysłane z telefonu
    Canon A60

Dopiero zaczyna Awatar serafin

@koraf

Dzięki za zdjęcia i wrzutki. Często jak będziesz miał czas coś tu wstawiaj

Ja sie zastanawiam, między nex7 a OMD 5. Na pewno wezmę oba z kitem + 2 stałki. Jeden i drugi wypluwają [z kita] całkiem miłe dla oka zdjęcia. Z 12-50 znam a tu taki przykład z nexa 7 + 18-55 > Sony NEX-7 Review

co do stałek. Jeśli bym kupował OMD wziąłbym albo 20/1.7 (opcja tańsza) or 25/1.4 (droższa) a po czasie kupiłbym na pewno 45/1.8

Jeśli...NEX 7 to opcja o wiele droższa ( Zeiss 24/1.8) potem 50/1.8

nex ma przelicznik x1.5 a OLEk x2 co przy stałkach np. panas 25 = 50 a taki Zeiss w nexie 24= 36 no różnica jest. Chyba, że bym kupił 20mm [40mm] ujdzie. Nie wiem. Kiszka

Dobre jest to, że OMD ma b. dobrą stabilizacje, matryce. Nex mimo tego szału z 24 MPixelkami wiadomo, że troche szumi (6400) ( ale jak zmniejszymy z 24mpix do 16 mpix to różnice się zacierają (OMD, 5n, 5r)

Nie wiem w którą strone pójść. Bawiłem się troche q MM nexem 7 i fajnie się trzyma. AF daje rade, na pewno w OMD jest troche szybszy. Zobaczymy co pokażą w Kolonii. Ciężki orzech do zgryzienia mam, bo oba bezlusterkowce dobre
    Ostatnio edytowane przez serafin ; 09-09-2012 o 14:19

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez serafin Zobacz posta
    @koraf

Ja sie zastanawiam, między nex7 a OMD 5. Na pewno wezmę oba z kitem + 2 stałki. Jeden i drugi wypluwają [z kita] całkiem miłe dla oka zdjęcia. Z 12-50 znam a tu taki przykład z nexa 7 + 18-55 > Sony NEX-7 Review

co do stałek. Jeśli bym kupował OMD wziąłbym albo 20/1.7 (opcja tańsza) or 25/1.4 (droższa) a po czasie kupiłbym na pewno 45/1.8

Jeśli...NEX 7 to opcja o wiele droższa ( Zeiss 24/1.8) potem 50/1.8

nex ma przelicznik x1.5 a OLEk x2 co przy stałkach np. panas 25 = 50 a taki Zeiss w nexie 24= 36 no różnica jest. Chyba, że bym kupił 20mm [40mm] ujdzie. Nie wiem. Kiszka

Dobre jest to, że OMD ma b. dobrą stabilizacje, matryce. Nex mimo tego szału z 24 MPixelkami wiadomo, że troche szumi (6400) ( ale jak zmniejszymy z 24mpix do 16 mpix to różnice się zacierają (OMD, 5n, 5r)

Nie wiem w którą strone pójść. Bawiłem się troche q MM nexem 7 i fajnie się trzyma. AF daje rade, na pewno w OMD jest troche szybszy. Zobaczymy co pokażą w Kolonii. Ciężki orzech do zgryzienia mam, bo oba bezlusterkowce dobre
    Przyznam, że miałem bardzo podobny dylemat wybierałem pośród: samsung nx200, omd e-5, sony nex7 i zdecydowała optyka jaką możesz podpiąć do body. Widziałem w praktyce nex7+24/1.8 - bardzo dobry sprzęt, ale cena najwyższa ze wszystkich trzech i oprócz tego praktycznie nie ma za bardzo co więcej podpiąć ze stałek. Praktycznie co nie kupisz (z podanych) to powinno dać dobry obrazek i kompaktowe rozmiary. W przyszłości Olypmus zapowiada "profesjonalny" omd.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 09-09-2012 o 15:10

Dopiero zaczyna

Rozważając Sony vs. Olympus trzeba brać pod uwagę serwis. Dla mnie pod tym względem Sony nie istnieje. Czas reakcji, podejście do klienta a właściwie jego brak itp. Olympus pod tym względem zaskoczył mnie mile. W kilka dni sprzęt wrócił z naprawy. Sony jest dobre dopóki się nie zepsuje.

Kiedyś oddawałem lustrzankę do serwisu Olka. Porysowałem matówkę z własnej winy. Wymienili ją za darmo i jeszcze wyczyścili korpus. Wszystko trwało tydzień.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Kiedyś oddawałem lustrzankę do serwisu Olka. Porysowałem matówkę z własnej winy. Wymienili ją za darmo i jeszcze wyczyścili korpus. Wszystko trwało tydzień.
    Spróbuj to samo zrobić z Sony. To nie dośc że skasuja za matowke to znajdą inne rzeczy, które trzeba będzie odpłatnie wymienić i będzie to trwało dwa miesiące

Dopiero zaczyna Awatar serafin

O dzięki. Racja serwis to podstawa. O Olympusie wiele dobrego usłyszałem. Bardzo chwalony ! nie to co u żółtych

Cytat Zamieszczone przez Tato Zobacz posta
    . Dla mnie pod tym względem Sony nie istnieje. Czas reakcji, podejście do klienta a właściwie jego brak itp.
    Mógłbyś coś więcej nt. napisać ? Jestem ciekaw. Niedobrze, bardzo niedobrze. Czyli Olympus 70 % prowadzi.
    Ostatnio edytowane przez serafin ; 09-09-2012 o 15:28

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów