Hmmm
Wszytko zależy od preferencji ogniskowych. Jakie ogniskowe i jaki ewentualny budżet posiadasz na szkiełko?
P.S. Ja np. uwielbiam 50mm na FF
Hmmm
Wszytko zależy od preferencji ogniskowych. Jakie ogniskowe i jaki ewentualny budżet posiadasz na szkiełko?
P.S. Ja np. uwielbiam 50mm na FF
miałem już różne na cropie nawet 400 nigdy b szerokiego jak robie analogiem jest super zawsze trochę brakuje i w górę i w dół powiedzmy ze eksperymentuje i na nowo szukam swojego miejsca w fotografii budżet jest spory ale nie widziałem fajnego szkła w normalnej cenie dla mnie cena 8k to raczej dla zarabiających a nie dla przyjemności fotogafowania i martwienia sie o sprzet
Tez zmienilem.Koledzy juz w zasadzie wszystko napisali.Pomijajac FF piątka ma niesamowite kolory.Obrazownaie ciagle nieporownywalne z nowymi puszkami.Inny swiat w portrecie i pejzażu.Ale do szybkich zdjęć odradzam.Natomiast z szerokich szkiełek do 5d rozwaz samyangi np.14mm.IMO wspolpracuja znakomicie.
Ostatnio edytowane przez photogambler ; 14-07-2012 o 21:40
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
pisałem o obiektywie za 8k a nie body + obiektyw 8k
Podobno stara 5 produkuje lepsze fotki nizeli mk2. W sumie ze szkieł białym pod uwagę 16-35, 17-40 czy samyanga 14mm
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
oczywiście jak najmniejszy ale do 20k i właśnie dlatego mam dylemat bo marzyłem o ff ale jak mogę go kupić to szkoda kasywiec marudze bo serce chce a rozum już nie bardzo widziałem 5 do 4k ale obiektywu nie stety nie po za 12-24 który nie jest najleprzy ale wpisuje sie zainteresowania
napisz jakie obecnie szkła posiadasz do canona 40d bo pisałeś w pierwszym poście że nie masz obiektywów z mocowaniem ef-s, a ich właśnie nie podepniesz do ff tylko do cropa. Pewnie masz obiektywy z mocowaniem ef, więc podepniesz do ff jak i cropa. Tylko pytanie jakie masz te obiektywy.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 14-07-2012 o 22:33