Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: dylemat wymiana 40 d na 5d

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Hmmm
    Wszytko zależy od preferencji ogniskowych. Jakie ogniskowe i jaki ewentualny budżet posiadasz na szkiełko?

P.S. Ja np. uwielbiam 50mm na FF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miałem już różne na cropie nawet 400 nigdy b szerokiego jak robie analogiem jest super zawsze trochę brakuje i w górę i w dół powiedzmy ze eksperymentuje i na nowo szukam swojego miejsca w fotografii budżet jest spory ale nie widziałem fajnego szkła w normalnej cenie dla mnie cena 8k to raczej dla zarabiających a nie dla przyjemności fotogafowania i martwienia sie o sprzet

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Ja rowniez dokonalem takiej wymianki Nie zaluje bo w cenie sprzedanego 40D ( 150 zl dolozylem ) mam piatke z przebiegiem mniejszym niz 10K W polaczeniu z 24L to jest kosmos W sumie jedyna wada tego przeskoku jest AF piatki ,ale idzie z tym zyc

interes życia chyba :neutral: teraz takiego czegoś ze świecą szukać

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pippo Zobacz posta
    miałem już różne na cropie nawet 400 nigdy b szerokiego jak robie analogiem jest super zawsze trochę brakuje i w górę i w dół powiedzmy ze eksperymentuje i na nowo szukam swojego miejsca w fotografii budżet jest spory ale nie widziałem fajnego szkła w normalnej cenie dla mnie cena 8k to raczej dla zarabiających a nie dla przyjemności fotogafowania i martwienia sie o sprzet
    8k łącznie z body?

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Tez zmienilem.Koledzy juz w zasadzie wszystko napisali.Pomijajac FF piątka ma niesamowite kolory.Obrazownaie ciagle nieporownywalne z nowymi puszkami.Inny swiat w portrecie i pejzażu.Ale do szybkich zdjęć odradzam.Natomiast z szerokich szkiełek do 5d rozwaz samyangi np.14mm.IMO wspolpracuja znakomicie.
    Ostatnio edytowane przez photogambler ; 14-07-2012 o 21:40
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pisałem o obiektywie za 8k a nie body + obiektyw 8k

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Podobno stara 5 produkuje lepsze fotki nizeli mk2. W sumie ze szkieł białym pod uwagę 16-35, 17-40 czy samyanga 14mm

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pippo Zobacz posta
    najpierw napisz jaki masz fundusz na to wszystko bo piszesz że masz budżet spory to można działać i kombinować ze sprzętem
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 14-07-2012 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

oczywiście jak najmniejszy ale do 20k i właśnie dlatego mam dylemat bo marzyłem o ff ale jak mogę go kupić to szkoda kasy wiec marudze bo serce chce a rozum już nie bardzo widziałem 5 do 4k ale obiektywu nie stety nie po za 12-24 który nie jest najleprzy ale wpisuje sie zainteresowania

Początki nałogu

Domyślnie

napisz jakie obecnie szkła posiadasz do canona 40d bo pisałeś w pierwszym poście że nie masz obiektywów z mocowaniem ef-s, a ich właśnie nie podepniesz do ff tylko do cropa. Pewnie masz obiektywy z mocowaniem ef, więc podepniesz do ff jak i cropa. Tylko pytanie jakie masz te obiektywy.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 14-07-2012 o 22:33

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów