Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )

Mieszany widok

mk
    Guest

Domyślnie [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )

Na początku mówię, że zdjęcia robię od niedawna i nie mogę się nazwać profesjonalistą tylko totalnym amatorem, każde słowo krytyki przyjmuję ; )!
    No to kilka moich portretów! ; )

EDIT - wątek bez zdjęć, autor miał je na własnym hostingu, ale usunął, przestał sie pasjonować fotografią i usunął konto.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:56

Domyślnie Odp: [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )

Mother of God !
    Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Numeru zdjęcia
    1 - wg mnie przepały psują zdjęcie
    2 - ostrość bym dał na całą twarz
    3 - coś wlazło w kadr

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Numeru zdjęcia
    1 - wg mnie przepały psują zdjęcie
    2 - ostrość bym dał na całą twarz
    3 - coś wlazło w kadr
    No niestety czasem się nie da walnąć zdjęcia w tłumie jaki był na Zombie Walk 2012 bez kogoś w kadrze ; ) Co do przepałów, jak mówiłem jestem amatorem i jakoś mi tutaj pasują, co do ostrości 85mm 1,2 więc wykorzystałem 1,2 ; )

Co to za argument, że miałeś 1.2 to robiłeś na 1.2, w mk2 masz iso podejrzewam to koło 100tysięcy to czemu na nim nie robiłeś ? Przecież masz
    Zgadzam się z Bangi co do przepaleń na 1, w 2 coś fajnego się dzieje ale znowu głębia nie do końca mi pasuje, 3 nie ogarniam bo to raczej nie jest typowy portret z sesji tylko dokument a widzę, że robisz co innego + krzywy kadr, 4 bardzo fajna głębia, mina dziewczyny jakaś dziwna, ja bym próbował zrobić tło np tylko takie jak w lewym górnym rogu, ten domek troche psuje odbiór tego i skadrowałbym w dół bardziej albo po prostu się odsunął,5 znowu mina, bardzo wąsko przez co dla mnie nic ta fota nie mówi,6 ten motyw 40 lat temu by mógł przejść, 7 nie otwiera mi się, 8 fajne tło, dziwnie skadrowane, przepalone i jakby te cienie na policzkach, 9 wydaję się najlepsze gdyby nie te poucinane kończyny i jakaś blenda by się przydała na brodę, 10 przepalone strasznie, 11 i 12 dziwne, na 11 fajne tło gdyby tylko nie te "ostre" gałązki po prawej natomiast 12 nie mówi mi nic podobnie jak fota 5
    Jeśli nie jesteś "pewien uśmiechu" modelki to niech ona się nie uśmiecha, spróbuj może jakieś inne emocje wywołać
    Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    No niestety czasem się nie da walnąć zdjęcia w tłumie jaki był na Zombie Walk 2012 bez kogoś w kadrze ; ) Co do przepałów, jak mówiłem jestem amatorem i jakoś mi tutaj pasują, co do ostrości 85mm 1,2 więc wykorzystałem 1,2 ; )

mk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Świercz Zobacz posta
    Co to za argument, że miałeś 1.2 to robiłeś na 1.2, w mk2 masz iso podejrzewam to koło 100tysięcy to czemu na nim nie robiłeś ? Przecież masz
    Zgadzam się z Bangi co do przepaleń na 1, w 2 coś fajnego się dzieje ale znowu głębia nie do końca mi pasuje, 3 nie ogarniam bo to raczej nie jest typowy portret z sesji tylko dokument a widzę, że robisz co innego + krzywy kadr, 4 bardzo fajna głębia, mina dziewczyny jakaś dziwna, ja bym próbował zrobić tło np tylko takie jak w lewym górnym rogu, ten domek troche psuje odbiór tego i skadrowałbym w dół bardziej albo po prostu się odsunął,5 znowu mina, bardzo wąsko przez co dla mnie nic ta fota nie mówi,6 ten motyw 40 lat temu by mógł przejść, 7 nie otwiera mi się, 8 fajne tło, dziwnie skadrowane, przepalone i jakby te cienie na policzkach, 9 wydaję się najlepsze gdyby nie te poucinane kończyny i jakaś blenda by się przydała na brodę, 10 przepalone strasznie, 11 i 12 dziwne, na 11 fajne tło gdyby tylko nie te "ostre" gałązki po prawej natomiast 12 nie mówi mi nic podobnie jak fota 5
    Jeśli nie jesteś "pewien uśmiechu" modelki to niech ona się nie uśmiecha, spróbuj może jakieś inne emocje wywołać

Nie bardzo rozumiem czemu komentujesz stare zdjęcia sprzed roku ale dzięki za opinię

Więc kolejne do oceny, kolejne centralnie, kolejne złeee ale lubię je! ; )
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:53

mk
    Guest

Domyślnie

Kolejne portreciki ode mnie ; )
    4.

5.

6.

Pozdrawiam!

Dawno nic nie wrzucałem a nadal coś robię ; ) Kolejne 4 portreciki z wczoraj ; )

7.

8.

9.

Tak wiem ucięta ręka ale w słońcu nie zauważyłem tego : /!
    10.

Pozdrawiam Marcin Stańczak!
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:47

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Na tym z uciętą ręką w sumie bardziej rzuciło mi się w oczy za twarde światło.
    Z ostatnich dwóch serii wybrałbym 6 i 10.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

mk
    Guest

Wszystkie 4 były doświetlane lampą z parasolką, fakt 9 troszkę wyszła w ten sposób ale chciałem uzyskać efekt "wklejenia" osoby w tło ; ) Dzięki za opinię!

mk
    Guest

Nikt nie komentuje dalej więc wrzucam coś nowego ; ))

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:47

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów