Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )

Domyślnie Odp: [marcinstanczak] Kilka portretów ode mnie ; )

Co to za argument, że miałeś 1.2 to robiłeś na 1.2, w mk2 masz iso podejrzewam to koło 100tysięcy to czemu na nim nie robiłeś ? Przecież masz
    Zgadzam się z Bangi co do przepaleń na 1, w 2 coś fajnego się dzieje ale znowu głębia nie do końca mi pasuje, 3 nie ogarniam bo to raczej nie jest typowy portret z sesji tylko dokument a widzę, że robisz co innego + krzywy kadr, 4 bardzo fajna głębia, mina dziewczyny jakaś dziwna, ja bym próbował zrobić tło np tylko takie jak w lewym górnym rogu, ten domek troche psuje odbiór tego i skadrowałbym w dół bardziej albo po prostu się odsunął,5 znowu mina, bardzo wąsko przez co dla mnie nic ta fota nie mówi,6 ten motyw 40 lat temu by mógł przejść, 7 nie otwiera mi się, 8 fajne tło, dziwnie skadrowane, przepalone i jakby te cienie na policzkach, 9 wydaję się najlepsze gdyby nie te poucinane kończyny i jakaś blenda by się przydała na brodę, 10 przepalone strasznie, 11 i 12 dziwne, na 11 fajne tło gdyby tylko nie te "ostre" gałązki po prawej natomiast 12 nie mówi mi nic podobnie jak fota 5
    Jeśli nie jesteś "pewien uśmiechu" modelki to niech ona się nie uśmiecha, spróbuj może jakieś inne emocje wywołać
    Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    No niestety czasem się nie da walnąć zdjęcia w tłumie jaki był na Zombie Walk 2012 bez kogoś w kadrze ; ) Co do przepałów, jak mówiłem jestem amatorem i jakoś mi tutaj pasują, co do ostrości 85mm 1,2 więc wykorzystałem 1,2 ; )

mk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Świercz Zobacz posta
    Co to za argument, że miałeś 1.2 to robiłeś na 1.2, w mk2 masz iso podejrzewam to koło 100tysięcy to czemu na nim nie robiłeś ? Przecież masz
    Zgadzam się z Bangi co do przepaleń na 1, w 2 coś fajnego się dzieje ale znowu głębia nie do końca mi pasuje, 3 nie ogarniam bo to raczej nie jest typowy portret z sesji tylko dokument a widzę, że robisz co innego + krzywy kadr, 4 bardzo fajna głębia, mina dziewczyny jakaś dziwna, ja bym próbował zrobić tło np tylko takie jak w lewym górnym rogu, ten domek troche psuje odbiór tego i skadrowałbym w dół bardziej albo po prostu się odsunął,5 znowu mina, bardzo wąsko przez co dla mnie nic ta fota nie mówi,6 ten motyw 40 lat temu by mógł przejść, 7 nie otwiera mi się, 8 fajne tło, dziwnie skadrowane, przepalone i jakby te cienie na policzkach, 9 wydaję się najlepsze gdyby nie te poucinane kończyny i jakaś blenda by się przydała na brodę, 10 przepalone strasznie, 11 i 12 dziwne, na 11 fajne tło gdyby tylko nie te "ostre" gałązki po prawej natomiast 12 nie mówi mi nic podobnie jak fota 5
    Jeśli nie jesteś "pewien uśmiechu" modelki to niech ona się nie uśmiecha, spróbuj może jakieś inne emocje wywołać

Nie bardzo rozumiem czemu komentujesz stare zdjęcia sprzed roku ale dzięki za opinię

Więc kolejne do oceny, kolejne centralnie, kolejne złeee ale lubię je! ; )
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:53

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

dobra fota, ale ciężko było kliknąć usunięcie aberracji?
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez tojacc Zobacz posta
    dobra fota, ale ciężko było kliknąć usunięcie aberracji?
    Nie wiem o jakie aberracje Ci chodzi szczerze mówiąc i gdzie je widać ale dzięki za opinię! Pozdrawiam serdecznie!!

mk
    Guest

Domyślnie

Kolejna próba...

Tym razem jako gość złapałem gości... Jakoś wpadło mi w oko to zdjęcie ; )

A ja nadal próbuję zrobić jakieś tam dobre zdjęcie...

Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:53

Dopiero zaczyna

jak zwykle centralnie, bobas trochę za bardzo różowy ale minka pozytywna , spróbuj jakieś półprofile porobić bo większość zdjątek en face jest

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

to ślubne całkiem przyjemne, bobasowi urwałeś czapę, ale też miałem okazję fotografować małe dzieci i wiem, że ruchliwe strasznie, ta dziewczyna niżej bobasa, centralnie kadr ładnie ale nie zachwyca, pozytywne w odbiorze

mk
    Guest

Może coś takiego się spodoba ; )
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-01-2024 o 20:49

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie wiem co można takiemu pro doradzić??? większe logo i zmień kolor na różowe?

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nie wiem co można takiemu pro doradzić??? większe logo i zmień kolor na różowe?
    Pro? Nie rozumiem tego wyśmiewania w tej chwili...

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów