Marcin, ode mnie kilka uwag:
1. poprawiłabym trochę kadrowanie.
- Bardzo duża część Twoich zdjęć jest robiona w ten sposób, że modelka jest centralnie. Zobacz/ potestuj czy z regułą trójpodziału nie wyjdą Ci ciekawsze zdjęcia. Nawet spróbuj pobawić się z 11 - zobacz jakby to wyglądało, jakbyś modelkę miał nie-centralnie.
- Dodatkowo nie bój się ciąć głowy od góry, unikaj ujęć jak 12 (gdzie uciąłeś mały kawałeczek głowy albo koniec jest blisko krawędzi zdjęcia). Kadruj tak, że albo jest coś jeszcze na górze, albo ucinasz górę znacznie mocniej (cała broda ma być cała i jeszcze pod spodem)
- jeśli fotografujesz z ustawianiem (a nie gonisz za modelem typu dwulatek

) to już na etapie kadrowania patrz uważnie co Ci wpada w kadr albo Co ci wypada. W 8 uciąłeś dłoń i włosy. W 9 obie dłonie i popatrz na zagięcia w rajstopach.
- 14 - centralny kadr, za daleki i doświetlałeś to może - ono mi w ogóle nie podchodzi ze względu na kontrast i kolory
- 15 i 16 - mimo wszystko (zamieszanie pewnie

) zwróć uwagę co masz w kadrze. Ucięcie głowy nie fajne. Nogi wyszły "grube" i widać nierówną fakturę rajstop. To przyciąga uwagę zamiast kierować ją na Maluszka. Po lewej stronie w tle wlazło Ci coś denerwującego. W 16 uciąłeś dłonie Człowieka
- 17 jest ciekawe, inne, fajny pomysł - ale zobacz po lewej stronie w tle - jest przeszkadzający człowiek. Najlepiej w takich sytuacjach poprosić o odejście (jeśli można i wypada) albo poczekać aż sam pójdzie.
Specjalnie zwracam uwagę na te drobiazgi - wiem, że zadbać o to w takich sytuacjach jak fotografowane jest bardzo ciężko, ale chodzi mi tylko o to, aby weszło Ci w nawyk widzenie takich "paprochów" już w wizjerze, ewentualnie eliminowanie już w obróbce jeśli się da
- 10 i 13 ładna. W 10 fajna pozycja modelki i podoba mi się użycie GO. W 13, mimo centralnego kadru, jest na tyle wypełniony, że wygląda ciekawie. Czerwony szalik zaśnieżony - super. Ale ja też widzę je za jasne (ciut jakby przypalone ale to mogę być ustawienia monitora)
- 18 (warto by było nie odcinać ręki albo kadrować ciaśniej), 19 - ja lubię albo bliskie brzuszki (bardzo bliskie) albo już pokazujesz głowę bo wiszący szalik z brzuszkiem to nie to samo, choć pomysł ciekawy i fajnie, że nie centralnie
- 20 - byłoby ok, jakby nie centralnie
I faktycznie, ktoś przede mną zwracał uwagę na "znak wodny". Jeśli ma być ochroną zdjęcia - zrób go gdzieś z boku i mniej wyeksponowanego. Natomiast jeśli ma być czymś w stylu logo - to raczej taki znak zobowiązuje do szlifowania warsztatu bo warto podpisywać dzieła, nie dziełka

.
Idzie Ci co raz lepiej!. Eksperymentuj, próbuj. Szukaj ciekawych faktur w tle, troszkę więcej prób z GO. Jak dla mnie - naprawdę jeszcze trochę pracy i będą powody do dumy.