Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: tanie 20d

fotorep_ublika
    Guest

Domyślnie tanie 20d

witam
    ciekaw jestem pewnej kwestii. chodzi o tanie canony 20d na allegro - takie za 3999 zł z nowe, z gwarancją. jak to z nimi jest - czy to są serio nowe aparaty? czy może "z odzysku" - zakupione po okazyjnej cenie od osób prywatnych i poddane faceliftingowi, wymianie migawki itp itd. i wystawione ponownie na sprzedaż.
    proszę o opinie, bo znajomy chce kupić taki właśnie sprzęt

dzięki za cenne uwagi
    fotorep_ublika

Miasto
    W-wa

Domyślnie

Wydaje sie to zwyczajne czyszczenie magazynow . Z wiosna maja byc nowe modele wiec trzeba przygotowac przed-pole
    Pzdr
    :grin: 5D|8-15|17-40|24-105|50|85|70-200 |580 & Co.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

One są nowe. Tylko nie sa kupione w Polsce. Przeszukaj forum - TIP

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja cos czuje ze to refurby z USA.... ale ostatnio poszedl za 3600 nowy z polska gwarancja... :[
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

maniek
    Guest

Domyślnie

pytałem na Allegro o te "okazje" . sprawa wygląda tak, że są to całkiem nowe aparaty , nieużywane i najczęściej sprowadzone z Niemiec. gwarancja jest ale tylko sklepowa... czyli realizowana przez sprzedawce, więc w razie czego w polskim serwicie Canona nie naprawisz. serwis jedynie przez TIP u którego kupiłeś, a z tym bywa baaardzo różnie, a nóż przestanie handlować? zaś jeden ze sprzedawców odpisał mi, że jego firma ma własny ( ło zgrozo ) serwis.... dowodu zakupu też nie dostaniesz, w sumie byłby Ci zbędny.

stąd te ceny w okolicach 3999 zł za 20D+kit 18-55 na Allegro...

Pozdrawiam
    maniek

fotorep_ublika
    Guest

Domyślnie tanie 20d

ok, czyli najważniesze to ewentualnie szarpać się o paragon sklepowy - ten z niemiec - potem bez problemu można wysyłać sprzęt na gwarancji na Żytnią. Ale myślę ze nie będzie potrzeby.

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniek
    sprawa wygląda tak, że są to całkiem nowe aparaty , nieużywane i najczęściej sprowadzone z Niemiec. gwarancja jest ale tylko sklepowa... czyli realizowana przez sprzedawce
    Czyli nie sa "normalne" bo kazdy ma jednak eurogwarancje.... a te nie maja.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

maniek
    Guest

Domyślnie

sprzęt eurogwrancje ma, ale ty jej nie dostajesz dlatego, że TIP nie da Ci żadnego dowodu zakupu, a bez niego gwarancja jest nieważna, czy to PL czy Euro. TIP dowód zakupu ze sklepu posiada, ale chcąc kupić za niską cene musisz z niego zrezygnować. w razie awari odsyłasz aparat do niego, on dołącza oryginalą fakture ze sklepu i oryginalną gwarancje, które trzyma u siebie i wysyła sprzęt do autoryzwanego serwisu. ta cała "gwarancja sklepowa" to nic innego jak umowa pomiędzy tobą a TIP-em, że w razie awarii on zapewnia dostarcznie sprzęto do serwisu. niby spoko, ale wrazie upadłości TIP-a czy jego zwykłej nierzetelności - **** zbita....
    a co do refurba, to też do końa nie mozna wykluczyć, różnie bywa. nie masz faktury, więc się nie dowiesz napewno. jak jeszcze można dojść, że sprzęt jest refurb ?? czytałem gdzieś, że jest pakowany w nieoryginale opakowania ?

chyba tak to działa ? jeśli się myle - sprostujcie

Domyślnie

W grudniu 2004 kupiłem 300D+kit+grip u użytkownika "fotomedia" za kwotę 4000pln co było na owe czasy najniższą ceną na Allegro. Sprzęt nowy, jak się okazało sprowadzony z niemiec. Wszystko spoko...

Niestety we wrześniu 2005 puszka się zepsuła (to co w 300D pada najczęściej - lustro AF), dzwoniłem do tego gościa, gwarancja była, chciał po sprzęt przyjechać i wszystko załatwić, jednak on z Warszawy a ja ze Śląska i nie dało się jakoś dogadać za bardzo, tydzień to trwało... kilka telefonów... i jakoś tak wyszło, że sam wybrałem się do Warszawy do Canona. Gwarancję uznali, naprawili za free.

Ogólnie jednak pozytywne odczucia. Jedyna uwaga to to, że na aukcji w/w osobnika jest info: "zanim zalicytujesz zadzwoń, albo oferta zostanie usunięta". Zadzwoniłem, umówiliśmy się poza Allegro, bez licytowania. Powiedział, że dzięki temu, że nie musi Allegro płacić prowizji, może sprzedawać tak tanio, hmmm, no cóż... Rzeczywiście ma tylko parę kometarzy.

fotomania
    Guest

Domyślnie

Wszystkie 20 D jakie sa na allegro z tzw gwarancja sklepowa to amerykanskie refurby ( bez wyjatku ) Zaden z nich nie posiada niemieckiej karty gwarancyjnej ( poniewaz nie sa z niemiec )

W tej chwili 20 D z niemiec , nowka z gwarancja 24 miechy paragonem lub faktura kosztuje 4300 przy przedplacie 4200 . Dodam z paragonem lub faktura .

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów