Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 1100d vs. 550d

Mieszany widok

Post 1100d vs. 550d

Witam,
    mam dylemat dotyczący zakupu lustrzanki. od 2 lat używam kompakta canona - powershot sx 20 is. jedyny powód dla którego chcę zmienić aparat to ogniskowa obiektywu, nie jest dla mnie wystarczająca.
    poszukuje taniego aczkolwiek dobrego aparatu, kupno ratalne niestety.
    waham się pomiędzy 1100d i 550d, oba posiadają obiektywy KIT. Jaki proponujecie? A jaki obiektyw byłby odpowiedni i dość uniwersalny? Zwykle wykonuje sesję zdjęciowe dla modelek.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubiczek7 Zobacz posta
    jedyny powód dla którego chcę zmienić aparat to ogniskowa obiektywu, nie jest dla mnie wystarczająca.
    Tzn. chcesz szerzej niż eq. 28 mm czy na długim końcu eq. 560 mm to dla ciebie za mało?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tzn. chcesz szerzej niż eq. 28 mm czy na długim końcu eq. 560 mm to dla ciebie za mało?
    Czytając jej inne posty potrzebuje większy sensor, bo w portretach ma wszystko ostre... http://www.canon-board.info/showthread.php?t=84200

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Czyli którykolwiek + obiektyw 50/1.8, powinnas być usatysfakcjonowana.
    http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens=16 przykładowe zdjęcia(oczywiście po obróbce).
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 11-07-2012 o 21:25

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedź, znalazłam 1100D + KIT w przystępnej cenie, więc starczy mi jeszcze na kupno dodatkowego obiektywu.

Początki nałogu

Domyślnie

to teraz tylko się cieszyć z udanych kadrów i ładnego bokeh no i kup dodatkowo canona 50 f/1.8 a będziesz zadowolona. Życzę radości z robienia takich zdjęć o jakich marzyłaś.
    Warto marzyć bo marzenia się spełniają tylko trzeba w nie wierzyć

Uprawnienia umieszczania postów