Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jak to jest z Fps?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie tak.
    Mówię o nagranym filmie Canonem 550D.
    Wyciągam kartę i sprawdzam właściwości. Jest 25 kl/s i tak ustawiłem w aparacie.
    Wyciągam "każdą" klatkę programem "Free Video to JPG Converter" i domyślam się, że wyciągnie tyle ile tam faktycznie jest na sekundę
    Nagrany mam czas stopera elektronicznego z dokładnością do setnych i oglądając kolejne klatki nie mam powtórzeń. Każda jest inna. Co 30 klatek jest pełna sekunda z dokładnością do 0,05...

I co teraz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba, że to o czym mówisz, to wyższa szkoła jazdy ;(

Ale to mnie dziwi.
    Bo jeśli ustawię 25, to tyle powinno być...
    Ostatnio edytowane przez Foto_Kindow ; 11-07-2012 o 19:32 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto_Kindow Zobacz posta
    To nie tak.
    Mówię o nagranym filmie Canonem 550D.
    Wyciągam kartę i sprawdzam właściwości. Jest 25 kl/s i tak ustawiłem w aparacie.
    Wyciągam "każdą" klatkę programem "Free Video to JPG Converter" i domyślam się, że wyciągnie tyle ile tam faktycznie jest na sekundę
    Nagrany mam czas stopera elektronicznego z dokładnością do setnych i oglądając kolejne klatki nie mam powtórzeń. Każda jest inna. Co 30 klatek jest pełna sekunda z dokładnością do 0,05...

I co teraz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chyba, że to o czym mówisz, to wyższa szkoła jazdy ;(

Ale to mnie dziwi.
    Bo jeśli ustawię 25, to tyle powinno być...
    Zaciekawiło mnie to co piszesz, ale nie mogę w tej chwili sprawdzić bo mnie koszmarny piorun dopadł i część mojej elektroniki padło, w tym pecet. Na laptopku nie mam czym sprawdzić, bo nawet żadnego filmu nie mam. Jak się pozbieram to sprawdzę i... albo się ździwię albo dojdziemy o co chodzi z tymi klatkami.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy możesz polecić mi jakiś program do wyciągnięcia klatek z filmu?
    Sprawdziłbym to innym programem.

W moim "Free Video to JPG Converter" nie mam żadnej możliwości ingerencji w ilość klatek. Po prostu używam "Każda 1s" i "Każda klatka"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów