Cytat Zamieszczone przez JaW
OK, ale po co wystawiasz takie fotki jako przykładowe? Jak sa nieudane to wywal, skasuj, szkoda miejsca na serwerku i czasu ogladajacych. Zadne usprawiedliwienie ze z reki, ze swiatlo, ze wiatr... Po prostu sa nieudane, a nieudane wywala sie, nie ma nad czym sie rozwodzic.

Zaznacz, ze wina TWOJEGO 300D, bo z innych egzemplarzy mozna zrobic ostre foto...

Hihi - a ja robie niemal wyłącznie bez statywu i znajdz mi jakas moja nieostra fotke Powiem Ci tylko, ze Atamanka robi fotki o swicie, kiedy jest slabe swiatło i wtedy bez statywu rzeczywiscie nie ma co marzyc o ostrym zdjeciu. Ja zazwyczaj robie w dzien, bo lubie dlugo spac, wtedy mam dobre swiatlo i przyzwoite czasy, wiec statyw nie jest konieczny.
zajrzałem do Twoich, ich ostrość również nie powala, więc swoje jeszcze trochę potrzymam :wink:

cieszy mnie, że ktoś w końcu autorytarnie stwierdził, że Canon potrafi wyprodukować gniota, niezależnie od tego, że chodzi tylko o mój egzemplarz

przy pełnym słońcu 20 sierpnia, przy ISO 400 i przysłonie 10-14 czasy wychodziły max, 1/250-400, a głębia jak widać i tak była przy dużym makro na poziomie kilku milimetrów, lepiej nie będzie...ostrzej raczej także nie, chyba, że wywalę Canona do kosza

ale póki co jeszcze się trochę z innymi właścicielami tej marki podroczę