tu http://users.skynet.be/tytus/makro/index.html
można obejrzeć jak to szkło foci w połączeniu z 300D
zdjęcia mają charakter techniczny, krytyki nie przyjmuję![]()
tu http://users.skynet.be/tytus/makro/index.html
można obejrzeć jak to szkło foci w połączeniu z 300D
zdjęcia mają charakter techniczny, krytyki nie przyjmuję![]()
20Dset
maj łeb...
daj jakas wieksza fotke bo zupelnie bez ostrosci ...
tu dla przykladu zyletka z tego samego szkielka (nie moje):
http://ic1.deviantart.com/fs4.devian...r_victimes.jpg
Większa fota tutaj nic nie pomoże.Faktycznie ostrośc szwankuje w tych zdjęciach.Pytanie -Czy to szkło czy Tytus winny?![]()
Pozdrawiam serdecznie
napiszcie które, zrobię oddzielny katalog...Zamieszczone przez killabee
20Dset
maj łeb...
Tytus, przeciez to... eee... jakby to delikatnie powiedziec... hm... mydlane gnioty? Nie wiem jaka jest przyczyna nieostrosci, ale przeciez od razu widac ze to skopane totalnie fotki. Kadry i inne wady przemilcze, bo napisales ze "zdjecia maja charakter techniczny", ale ostrosci to tam ze swiecą szukac. Tragedia. No offence.
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
Hmmm.. te zdjecia Tytusa to jak swinka morska prawie... ani to swinka, ani morska, ani to makro, ani ostre![]()
. Rowniez jak JaW - no offense.
no offence takenZamieszczone przez JaW
dlaczego tak jest?
1. zdjęcia robione były z ręki
2. wiało czasami cholernie, więc uchwycenie czegokolwiek graniczyło z cudem
3. światło nie pozwalało na zastosowanie większej przesłony, więc GO jest bardzo mała, coś może i jest ostre, ale trudno to znaleźć
jeżeli znajdę jakiś plener, to pojadę w weekend ze statywem i wtedy może będzie co oglądać, póki co niestety, lepiej nie będzie, chyba, że to wina 300D i żaden obiektyw nic nie pomoże...
Atamanka w ogóle dziwiła się, że robiłem zdjęcia bez statywu, ona podobno robi zdjęcia makro wyłącznie ze statywu, no i wtedy możemy mówić o ostrości ....
20Dset
maj łeb...
OK, ale po co wystawiasz takie fotki jako przykładowe? Jak sa nieudane to wywal, skasuj, szkoda miejsca na serwerku i czasu ogladajacych. Zadne usprawiedliwienie ze z reki, ze swiatlo, ze wiatr... Po prostu sa nieudane, a nieudane wywala sie, nie ma nad czym sie rozwodzic.Zamieszczone przez Tytus
Zaznacz, ze wina TWOJEGO 300D, bo z innych egzemplarzy mozna zrobic ostre foto...Zamieszczone przez Tytus
Hihi - a ja robie niemal wyłącznie bez statywu i znajdz mi jakas moja nieostra fotkeZamieszczone przez Tytus
Powiem Ci tylko, ze Atamanka robi fotki o swicie, kiedy jest slabe swiatło i wtedy bez statywu rzeczywiscie nie ma co marzyc o ostrym zdjeciu. Ja zazwyczaj robie w dzien, bo lubie dlugo spac, wtedy mam dobre swiatlo i przyzwoite czasy, wiec statyw nie jest konieczny.
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
zajrzałem do Twoich, ich ostrość również nie powala, więc swoje jeszcze trochę potrzymam :wink:Zamieszczone przez JaW
cieszy mnie, że ktoś w końcu autorytarnie stwierdził, że Canon potrafi wyprodukować gniota, niezależnie od tego, że chodzi tylko o mój egzemplarz![]()
przy pełnym słońcu 20 sierpnia, przy ISO 400 i przysłonie 10-14 czasy wychodziły max, 1/250-400, a głębia jak widać i tak była przy dużym makro na poziomie kilku milimetrów, lepiej nie będzie...ostrzej raczej także nie, chyba, że wywalę Canona do kosza![]()
ale póki co jeszcze się trochę z innymi właścicielami tej marki podroczę![]()
![]()
![]()
20Dset
maj łeb...
Podsumowujac - wstawiles Tytus nieudane gnioty by zniechecic ludzi zarowno do 300D (akurat twojego egzemplarza ale ciagle probujesz uogolniac) , oraz zarazem zniechecic do tego obiektywu.
Szczerze mowiac... powinienem usunac ten watek bo jest niemiarodajny i wprowadzajacy w blad a autor to niejako potwierdza![]()
![]()