Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 7D po naprawie lustra zdjęcia są ciemne...

Mieszany widok

Domyślnie 7D po naprawie lustra zdjęcia są ciemne...

Witam
    Po prawie dwuletnim używaniu 7D awarii uległ mechanizm lustra, oddałem do serwisu na Żytniej, po naprawie wszystko wyglądało dobrze do momentu podłączenia obiektywu 17-40L, zdjęcia wychodzą bardzo ciemne, przy iso 100 w słoneczny dzień w cieniu czas 200 i krótsze i i zdjęcia są nie do przyjęcia...
    Czy to możliwe że serwis coś pomieszał?
    A swoją drogą 500 zł za naprawę mechanizmu lustra bez wymiany żadnych części czy to nie za dużo??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bomb_Squad Zobacz posta
    wszystko wyglądało dobrze do momentu podłączenia obiektywu 17-40L, zdjęcia wychodzą bardzo ciemne,
    Rozumiem, że z innymi obiektywami jest OK.
    Sprawdź, czy przysłona działa prawidłowo, tzn. pstrykaj na coraz większej przysłonie pacząc w obiektyw i zobacz jak pracuje przysłona.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Domyślnie

Niestety na innych obiektywach jest to samo, nawet na c 50 f1,4 zdjęcia są za ciemne, przysłona pracuje prawidłowo...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A nie możesz zareklamować usługi? Chyba bez tego się nie obejdzie skoro przy różnych szkłach problem się pojawia.

Domyślnie

Chyba nie mam wyjścia, będę musiał się tam znowu wybrać...

Dopiero zaczyna Awatar megatlen
    Miasto
    Góry Świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bomb_Squad Zobacz posta
    (...)
    A swoją drogą 500 zł za naprawę mechanizmu lustra bez wymiany żadnych części czy to nie za dużo??
    Tak to jest w autoryzowanych serwisach...
    Canon EOS 5D Mark III z Canon Battery Grip BG-E11, Canon EF 17-40 mm f/4.0 L USM, Canon EF 24-70 f/2.8 L II USM, Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS USM, CCCP MC Zenitar-K 16 mm f/2.8 Fish Eye,Canon Speedlite 580EX II, 2x Yongnuo YN 686EX-RT HSS

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

To pewnie kwestia zmiany ustawień w menu serwisowym. Serwis coś zmienił i nie przywrócili pierwotnych ustawień. U mnie po wymianie migawki w Berlinie aparat nie tolerował ustawień powyżej 1/2000s, zdjęcia były coraz ciemniejsze a mimo sprzyjających warunków 1/8000s były czarne.

Uprawnienia umieszczania postów