Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jaki obiektyw do takich zdjęć?

Mieszany widok

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do takich zdjęć?

Tylko zwróć uwagę, że w piłce halowej jest jeden temat (piłka), a w tańcu jest więcej tematów (par). Kiedy para będzie blisko zrobi ciasne ujęcie 85-tką, będą za chwilę dalej zrobi całościowe ujęcie.
    Jakby nie patrzeć wg mnie bardziej przyda mu się jasność, w przeciwieństwie do uniwersalności zooma.

Coś już napisał Awatar goran

michael_key dobrze prawi ! zakładając że mamy ciemnicę, 550d + budżet 5k postawiłbym na stałki. Zarówno świetna optycznie i szybka 135L jak i dobra 85/1.8 zmieszczą się spokojnie w budżecie. A 1EV więcej będzie nie do przecenienia w takich warunkach.
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Tylko zwróć uwagę, że w piłce halowej jest jeden temat (piłka), a w tańcu jest więcej tematów (par). Kiedy para będzie blisko zrobi ciasne ujęcie 85-tką, będą za chwilę dalej zrobi całościowe ujęcie.
    Jakby nie patrzeć wg mnie bardziej przyda mu się jasność, w przeciwieństwie do uniwersalności zooma.
    Masz rację, w piłce trzeba podążać za akcją. Jeśli stałkę, to brałbym chyba 135L, 85 wydaje mi się za krótka, 135 będzie też nieporównywalnie lepsza jeśli chodzi o ostrość. Marzeniem wszystkich fotografujących akcję we wnętrzach jest 200mm f/2L IS... (tylko trzeba zamienić złotówki na dolary w budżecie)
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Uprawnienia umieszczania postów