Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon EOS 1D MK II N-problem z migawką?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Prawda, dziady nie czyszczą przy okazji matrycy. Cały proces trwa 5 min. i w cyfrowe.pl (Pro dealer canon) robią to za darmo. Wstyd po prostu mieć taki serwis jak ten na Żytniej.
    Marki trzy.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Prawda, dziady nie czyszczą przy okazji matrycy. Cały proces trwa 5 min. i w cyfrowe.pl (Pro dealer canon) robią to za darmo. Wstyd po prostu mieć taki serwis jak ten na Żytniej.
    Wybacz ale w czasie gdy ktoś poświęca te 5 minut na wyczyszczenie matrycy ( ja czyszczę około 20 minut wraz ze sprawdzaniem jakości na zdjęciach) to nie może zrobić innej naprawy za którą trzeba zapłacić... Wiadomym przecież, że czas kosztuje, a jak się nie podoba to nie korzystamy z danej usługi i tyle nie ma co psioczyć.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Dałem się skusić i chyba już nigdy więcej. Owszem matryce w 3 piątkach wyczyścili, ale w jednej mkII tak zasyfili matówkę, że nie mogę być zadowolony... Co prawda okazem czystości to ona nie było, co nie oznacza, że trzeba jej jeszcze dokładać... Niestety nawet nie mam czasu się kłócić a może jeszcze wysyłać sprzęt bo po prostu teraz go regularnie używam.

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Wybacz ale w czasie gdy ktoś poświęca te 5 minut na wyczyszczenie matrycy ( ja czyszczę około 20 minut wraz ze sprawdzaniem jakości na zdjęciach) to nie może zrobić innej naprawy za którą trzeba zapłacić... Wiadomym przecież, że czas kosztuje, a jak się nie podoba to nie korzystamy z danej usługi i tyle nie ma co psioczyć.
    Wybacz ale wymiana migawki wymaga pełnego odsłonienia matrycy, a co za tym idzie narażenia jej na złapanie syfu więc to nie jest łaska, że Ci wyczyszczą matrycę bo logicznym jest iż powinni. Za te wymienione migawki pewnie im Canon i tak płaci (no bo kto jak nie my) a i tak panowie serwisanci chcą z Ciebie zedrzeć 130zł za coś co przy akurat takiej naprawie powinni wykonać.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-07-2012 o 15:27
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów