Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: MKII zalany piwem :/ - temat znany ale ten nieco inny

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo_k Zobacz posta
    No ja bym sobie łyknał piwa!
    A potem osuszył sprzęt, włożył baterię i sprawdził działanie.
    Swego czasu, padł mi telewizor, stary lampowy. Wystawilem go na dwór. Stał parę dni, spadł deszcz, potem zeby go umyć na 100% polałem go wodą z węża. Poczekalem aż wyschnie, zaniosłem do domu i podłączyłem do prądu.
    Zadziałał!

Więc bez stresu, uruchom sprzęt.
    Powinieneś tę myśl umieścić w żartach...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    Odnośnie sytuacji na weselu to ostatnio kumpel był na weselu, gdzie fotograf miał wpisane w umowę, że młodzi pokrywają ewentualne straty/uszkodzenia sprzętu dokonane przez gości. Jest to jakiś pomysł i zabezpieczenie się przed ewentualnymi stratami spowodowanymi przez pijanych gości.

Zapis pusty i nie mający mocy prawnej, niestety.

Młodzi wynajmują usługę a nie sprzęt. Roszczeń możesz dochodzić na dodze cywilno prawnej, no chyba, że młodzi są bez wiedzy prawniczej i bez konsultacji z prawnikiem sami od razu Ci zapłacą, na mocy samego zapisu nic nie możesz wskurać.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta

Młodzi wynajmują usługę a nie sprzęt. Roszczeń możesz dochodzić na dodze cywilno prawnej, no chyba, że młodzi są bez wiedzy prawniczej i bez konsultacji z prawnikiem sami od razu Ci zapłacą, na mocy samego zapisu nic nie możesz wskurać.
    Ani nie pusty a i moc prawna może posiadać. Ilu prawników tyle interpretacji także sprawdzi się on dopiero w praktyce.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak by nie patrzeć przeniesienie odpowiedzialności za szkodę nie jest raczej zapisem niezgodnym z prawem. Jak młodzi się na to godzą (podpisując umowę) to są zobowiązani się wywiązać, jeżeli taka sytuacja zaistnieje.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Domyślnie

Między wierszami napiszę, że akurat jestem osobą uprawnioną do legitymowania :-P
    A tak na poważnie, to gostek jest znany (festyn zakładowy mojego Ojca) i sam powiedział, że jak coś mam dzwonić itd.
    Liczę na to, że się teraz nie będzie wykręcał. Najpierw jednak poczekam na rachunek z Żytniej.
    Liczę na szybki czas realizacji, bo mój 4 letni smerf ma 22 lipca urodziny i będę zły jak sprzęt nie dotrze na miejsce.

Początki nałogu

Domyślnie

myślle, że może wskórać i to tyle akurat ile zapisanow w umowie. Zapis o zapłacie za zniszczony sprzęt jest jednym z postanowień tej umowy. nie widzę tu jakiejś niedozwolonej klauzuli.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=mrenias;1092160]Między wierszami napiszę, że akurat jestem osobą uprawnioną do legitymowania :-P
    QUOTE]

szko ty to możesz...
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 11-07-2012 o 14:10 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Domyślnie Odp: MKII zalany piwem :/ - temat znany ale ten nieco inny

Aparat wrócił z serwisu.
    Napisali mi, że aparat nie nosi śladów zalania, czyli można powiedzieć body zdało egzamin!
    No i przyznam, że serwis na Żytniej również zdał egzamin, bo nie dosyć, że nic nie zapłaciłem, to przy okazji wgrali mi oprogramowanie i co było dla mnie najbardziej szokujące, nie zapłaciłem nic za kuriera, a przecież usterka była z mojej winy.
    Duży + dla tego serwisu!
    P.S. Aparat przyszedł po 4 dniach od wysyłki, co też jest godne podziwu dla serwisu.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie Odp: MKII zalany piwem :/ - temat znany ale ten nieco inny

Body było na gwarancji a wycena na Żytniej jest bezpłatna (usterki nie stwierdzono), tak więc nie ma się co dziwić bardzo, że nie obciążyli cię kurierem .

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów