Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [MarsGradivus] Campus Martius

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarsGradivus Zobacz posta
    Przechytrzyli mnie :/
    Ja bym to nazwał innym słowem, ale nie wolno, bo Janmar daje za nie kartki. Generalnie, chodzi o synonim gwałtu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

MarsGradivus
    Guest

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze rozumiem: Czy do zdjęć mają jakieś prawa też wizażystki i projektantka sukienek? Czy zdjęcie które przedstawia twórczość innych osób jest własnością tylko fotografa czy to jest dzieło wspólne? Mam na myśli sytuację gdzie nie było podpisanej żadnej umowy.
    Jeśli są to zdjęcia backstageowe to przedstawiają jakieś wydarzenie więc teoretycznie nikt nie może się przyczepić kiedy je publikuje. Misski pełniły podczas sesji swoją rolę publiczną więc też teoretycznie mogę publikować zdjęcia.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarsGradivus Zobacz posta
    ...Czy do zdjęć mają jakieś prawa też wizażystki i projektantka sukienek? Czy zdjęcie które przedstawia twórczość innych osób jest własnością tylko fotografa czy to jest dzieło wspólne?...
    Zależy kto bierze pieniądze i za co.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

MarsGradivus
    Guest

Domyślnie Odp: [MarsGradivus] Campus Martius

Zastanawia mnie co robić kiedy taki fotograf się przybłąka i chce zrobić zdjęcie komórką... Odpychać? Kopać?

Popróbowałem sobie różnych ustawień. Zauważyłem, że zdjęcia z wesela lepiej wyglądają kiedy robię je nie z wysokości oka lub wyżej, ale z aparatem na poziomie od pasa do szyi. Zastanawiam się nad kupnem videolighta i dyfuzora lightsphere.
    A z ciekawych wydarzeń z ostatniego wesela to podczas oczepin kiedy młody miał rzucać krawatem, wywaliło korki w budynku i nastała cisza i ciemność zupełnie jakby ktoś specjalnie to zrobił

Uprawnienia umieszczania postów