Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Jaki pasek do aparatu?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Od kilku lat mam neopren Matina i jak do tej pory wygląda i działa dobrze. Niecały rok temu kupiłem po okazji ReporterStrap RS (wcześniej miałem QuickStrap ale tego nie polecam) i jestem w pełni zadowolony. Osobiścię chwalę sobię opcję noszenia aparatu z boku, ew. owiniętego wokół ręki (i tu może by handstrap się przydał).

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    tanioszka ten pasek!
    jasne, ale kupujesz na wiele lat, zmieniasz body, pasek zostaje

jp

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie

chłopak ma 40d to raczej nie zmienia body co 2 lata
    ja mam 40d i też nie widze szansy wydania 300pln na pasek skoro ten za 50 jest fantastyczny i ma hand strapa

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    chłopak ma 40d to raczej nie zmienia body co 2 lata
    ja mam 40d i też nie widze szansy wydania 300pln na pasek skoro ten za 50 jest fantastyczny i ma hand strapa
    Nie mierz wszystkich swoją miarką! Jeden widzi taką potrzebę a inny nie.
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Sam myślałem podobnie, do czasu kupna QuickStrapa do 20d, stwierdziłem, że nie ma co przepłacać i koniec końców zapłaciłem 2 razy bo za QS i za porządny pasek, w którym nie pękają mi klamry po kilku miesiącach zwykłego użytkowania. Ja np. bałbym się teraz zawiesić na QS za 80 zł nawet swoje 20d, niezaleznie ile jest warte, stąd kupiłem Reportera który kosztuje jakieś 2 razy więcej. Na pasku też nie ma co za bardzo oszczędzać bo to jednak on trzyma nasz "dobytek", a chwila nieuwagi i badziewny pasek mogą doprowadzić do nieszczęścia. Może body się aż tak bardzo nie uszkodzi ale pytanie co będzie z obiektywem. Prawda jest taka, że za jakość się płaci. Jak ktoś chce zaoszczędzić i nie ma dwóch lewych rąk to polecam poszukać wypowiedzi kolegi Enter'a o jego patentach na noszenie sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 09-07-2012 o 10:28

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie Odp: pasek do aparatu jaki?

Ja polece Lowepro Voyager C , mam swojego juz z 5-6lat, jedyne co mu dolega to lekkie zmechacenie obszycia, ale kto by sie tym przejmowal. Jest lekki, miekki, ma dobre, wygodne w uzyciu klamry, jak dla mnie to pasek idealny.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

poczytaj te wątki:

Paski do aparatów

R-Strap - rewolucyjny pasek?

IMHO temat pasków nie jest aż tak gorąco-zmienny, aby miał się dezaktualizować co 4-5 lat.
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    IMHO temat pasków nie jest aż tak gorąco-zmienny, aby miał się dezaktualizować co 4-5 lat.
    No niestety, ten temat też jest zmienny. Do 40D kupiłem kiedyś LowePro Neoprene Camera Strap, taki jak tu: LowePro Neoprene Camera Strap - Sklep FotoRimex.pl, ale to już niestety model wycofany z oferty. A szkoda, bo bardziej ufam metalowym kółkom, karabińczykom i prostokątnym ósemkom niż tym współcześnie stosowanym plastikowym. Sama taśma po 5 latach jest już trochę zmechacona i do nowego body chciałbym nowy pasek, ale nie widzę takich, które wzbudzają zaufanie. W Lowepro Voyagerach zatrzask jest taki, że bałbym się go przypadkiem rozpiąć - bardzo lekko się wciska/odpina, a w paskach np. OP/TECH USA (patrzę tylko na neoprenowe) zatrzaski wyglądają solidnie, ale czy np. na mrozie nie pęknie pod ciężarem któraś z poprzeczek w klamerkach (te, wokół których zawinięta jest pleciona taśma)... ?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Ja mam Kata Reflex E (metalowe karabińczyki). Bardzo sobie chwalę.

Pełne uzależnienie

Z tańszych rozwiązań również używam neopren Matina i polecam, bo to fajny pasek
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów