Pokaż wyniki od 1 do 10 z 196

Wątek: Wałki na Vacie

Mieszany widok

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Wprowadzanie do obrotu niezgodnie z zyczeniem Canona i nieplacenie podatkow to chyba jednak trzeba rozroznic.
    Tak, masz rację, należy to rozróżnić, zagalopowałem się trochę, no ale przecież wiadomo o co chodzi... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Jakoś nie mogę ogarnąć jak ma wyglądać prawidłowo przeprowadzona transakcja zakupu sprzętu np na Allegro, na potrzeby prywatne od osoby nie prowadzacej (jak się okazało) działalności gospodarczej . Wydawało mi się, że dowód zakupu może być (ale chyba nie musi), gwarancja tak samo. Jakoś nie czuję sie na siłach dokonać weryfikacji poprawności formalnej dowodu zakupu a już na pewno wydrukowanej na zwykłej drukarce faktury VAT.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień..." (J 8:1-11)

Może zatem ankieta:
    "Czy kiedykolwiek kupiłeś sprzęt foto bez prawidłowo wystawionej polskiej faktury VAT ze świadomością, że kupujesz sprzęt taniej, ale za to z "szarej strefy" np. z importu "prywatnego" lub innych źródeł, wprowadzony do obrotu na terenie kraju poza oficjalną dystrybucją producenta, itd.?

To może ja wypowiem się pierwszy :P
    Nigdy nie zwracałem na to uwagi... ale z tego co pamiętam przy zakupie torby na sprzęt foto właśnie od nowarta dostałem prawidłowo wystawiony paragon (zakup na osobę fizyczną).

A teraz nieco inaczej zapytam, a ilu z Was kupując sprzęt używany na allegro zainteresowało się czy sprzedający zapłaci podatek? Założę się że 99% z was nawet o tym nie pomyślało...

Uprawnienia umieszczania postów