Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 196

Wątek: Wałki na Vacie

Uzależniony

Domyślnie

Oczywistym jest, ze mając do zaoferowania sporadycznie kilka rzeczy nie prowadzę regularnej działalności. Sprzedaje prywatnie, jeśli szukających krwi zadowoli określenie "na czarno" to się zgadza. Zadna tajemnica. Jak wielu sprzedawców na Allegro. Sprzedaje kilka rzeczy ponownie od końca ub. roku, przedtem przez prawie 2 lata nie miałem nic do zaoferowania. Podobnie przerwa w niemal calym 2009 roku poza sporadycznymi egzemplarzami...Wielka mi działalność skoro wiele sprzętów to używki, które skupuję niekiedy. Jeśli ktoś potrzebuje sprzęt w cenie brutto mogę pomoc w zakupach poprzez zaprzyjaźniony firmę, jednak nie bedzie to potrzebne bo na dniach planuje wznowienie dzialalnosci gosp. Nie kupuje jednak bez watu o co oskarża mnie ten blog. Ot wszystko. Wątek o tej wielkiej masie klientów? Fakt, 3/4 wpisów to okolozakupowe czepialstwo paru osób...
    To moje ostatnie słowo w temacie, mam nadzieje, ze zaspokoilem ciekawosc kolegi loco, możecie linczowac dalej :neutral:
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 10-07-2012 o 18:00

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    w oparciu o szmatławego bloga zamieszczonego przez jakiegoś desperata, który się nazwiskiem podpisać nie potrafi... ale to nie pierwszy przykład, że można kogoś opluć pod zasłoną złudnej, internetowej anonimowości...
    ale tak po prawdzie to studenciak ma racje
    ale do tego dojdzie już prokuratura do której w dniu dzisiejszym prawnik złożył zawiadomienie dotyczące ochrony danych osobowych, pomówienia i szkalowania publicznego. Abyś pisał z anonimowego IP...
    hmmm nie chce być złym prorokiem ale to Ty możesz dostać zarzuty nie on
    zadowoli określenie "na czarno" to się zgadza.
    generalnie król okazał się być nagi
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 10-07-2012 o 18:29

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A nie pisałem aby zamknąć?:grin: Ale drogo jest chyba portalem dla tych co to właśnie mają do spylenia coś od czasu do czasu i nie prowadzą DG ale to chyba a nie oznacza, że jest to na czarno. Używane jak nowe albo jeszcze nowsze.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywistym jest, ze mając do zaoferowania sporadycznie kilka rzeczy nie prowadzę regularnej działalności. Sprzedaje prywatnie, jeśli szukających krwi zadowoli określenie "na czarno" to się zgadza. Zadna tajemnica. Jak wielu sprzedawców na Allegro.
    IMO to wiele wyjaśnia.

Jeśli ktoś potrzebuje sprzęt w cenie brutto mogę pomoc w zakupach poprzez zaprzyjaźniony firmę, jednak nie bedzie to potrzebne bo na dniach planuje wznowienie dzialalnosci gosp. Nie kupuje jednak bez watu o co oskarża mnie ten blog. Ot wszystko. Wątek o tej wielkiej masie klientów? Fakt, 3/4 wpisów to okolozakupowe czepialstwo paru osób...
    Przesadzasz, 3/4 wpisów to pochlebcy, reszta to kilku "czepialskich", kilku pytajacych o faktury i na koniec chyba ze trzech niezadowolonych klientów. :-)

mam nadzieje, ze zaspokoilem ciekawosc kolegi loco, możecie linczowac dalej :neutral:
    Pewnie nie tylko jego. Kto chce może Cię "linczować" / byle nie posługiwał się pomówieniami /, kto chce może też u Ciebie zamawiać nowe zabawki - po przeczytaniu tego wątku może to robić bardziej świadomie i nie zadawać niepotrzebnych pytań - no chyba, że znowu ktoś tu "posprząta" :-? .
    Bez urazy - nie dziw się zainteresowaniu twoją osobą, IMO jako TIP jesteś na forum "osobą publiczną". :smile:
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 10-07-2012 o 19:09

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ja tam lubię kupować u kolegi. Wiem że mam dobrą cenę i że sprzęt dojedzie. Nie czuję żebym kogokolwiek okradał. Jak ktoś ma jakieś ale to niech nie kupuje i kropka.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    generalnie król okazał się być nagi
    Nie no zaraz jeśli odprowadza podatek dochodowy od uzyskanego przychodu to jest to jak najbardziej legalne i nie można mówić aby była to robota na czarno...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Nie no zaraz jeśli odprowadza podatek dochodowy od uzyskanego przychodu to jest to jak najbardziej legalne i nie można mówić aby była to robota na czarno...
    ...ale tylko pod warunkiem że nie mamy do czynienia z:

http://www.eporady24.pl/konsekwencje...15,94,979.html

no ale rozumiem że kolega nowart podatek w picie za 2011 odprowadził, albo wszystkie sprzedawane przez niego rzeczy to prywatna własność starsza niż pół roku a sprzedaż jest sporadyczna i nie nosi znamion zorganizowanej działalności gospodarczej - więc może spać spokojnie
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-07-2012 o 20:02

Miasto
    wawa

Domyślnie

to nie czepianie sie,ale skoro "podobno" niemiecki sklep wypiera się "ręcznych paragonów" to wszyscy ,którzy kupili sprzęt z takim papierkiem w razie draki podchodzą pod zarzut nieumyślnego paserstwa

tyle i tylko tyle?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    w razie draki podchodzą pod zarzut nieumyślnego paserstwa
    Paserstwo to kupno czegoś np. przedmiotu pochodzącego z przestępstwa. Jeśli np. aparat został przez sprzedawcę kupiony w niemieckiej hurtowni czy innego legalnego źródła, to nie można mówić o żadnym paserstwie bo sprzedawca nabył towar w legalny sposób.

Czy jak kupisz od kogoś samochód, a ta osoba nie zapłaci podatku dochodowego to znaczy że jesteś paserem?

Jeśli te "paragony" są fałszywe tzn. wystawione nie przez niemiecką hurtownię a przez sprzedawcę to tutaj raczej należy mówić o fałszowaniu dokumentów księgowych i za to jest od 3 miesięcy do lat 5 - ale nie dla końcowego nabywcy a dla tego który sfałszował oraz tym sfałszowanym dokumentem się posługiwał aby wprowadzić kupującego w błąd.

Domyślam się że chcesz napiętnować nowarta, ale jednak przy publicznej wypowiedzi warto wstrzemięźliwie i z pełnym zrozumieniem używać słów "złodziej", "paser" etc.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-07-2012 o 21:52

Miasto
    wawa

Domyślnie

Drogi mmm jeśli dokument zakupu jest sfałszowanych tzn ze posiadasz przedmiot niewiadomego pochodzenia i zarzut jest niumyslnego paserstwa
    Gdy kupujesz taki przedmiot świadomie wtedy jest paserstwa swiadome
    Skąd zarzut paserstwa? Bo nie kupiłes go osobiscie w Niemczech tylko zaufales jakiemuś sprzedawcy ze ten paragon jest ok
    Gdy kupisz auto z niezaplaconym podatkiem to urząd ci go zabierze i jak będziesz chciał go szybko odzyskać to musisz sam opłacić brakujący podatek a potem z powództwa cywilnego odzyskiwania pieniądze od sprzedawcy
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 10-07-2012 o 22:09

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów