Witam, pytanie jak w temacie. Srednica filtra 82 mm. Zalezy mi na czyms odpowiednim jakosciowo do tej Sigmy, bede wdzieczny za porady, opinie i sugestie![]()
Witam, pytanie jak w temacie. Srednica filtra 82 mm. Zalezy mi na czyms odpowiednim jakosciowo do tej Sigmy, bede wdzieczny za porady, opinie i sugestie![]()
Hoya - seria szara lub najlepiej czarna. uzywam na mniejszych srednicach i chwale sobie![]()
czym sie roznia te serie?
Iloscia powlok antyrefleksowych = jakoscia i cena. Wg mnie Hoya SHMC to najrozsadniejszy wybor w kryterium jakosc/cena... jesli ktos mniej patrzy na cene to B+W MRC .Zamieszczone przez poczatkujacy
wiecej o filtrach HOYA (nie tylko o polarach) tutaj:
http://www.foto-nova.com.pl/produkty/hoya/hoya.htm
Witam,
ja mam marumi na podobnej sigmie(24-60 ex)tylko tam jest 77 mm.
12 powlokowy w wersji slim.Troche klopotow z czyszczeniem ale tak wszystko ok. i cena byla porzadna . Cos kolo 360 zl w ubieglym roku.
Pozdrawiam.
Podobno czyszczenie polarów Hoya jest totalnym koszmarem. Tak słyszalem
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
ja bym ot ujal inaczej - wymaga cierpliwosci i troszke czasu![]()
To prawda, dlatego "przesiadłem" się na Marumi:wink:Zamieszczone przez kami74
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Ja kupiłem Marumi, chciałem Hoye ale niestety nigdzie nie mogłem dostać. Nawet były problemy ze znalezieniem sklepu który może sprowadzić polara Hoyi na tą średnice z zagranicy.Zamieszczone przez poczatkujacy
Co do jakości polara Marumi niewiele moge powiedziec bo nie miałem okazji jak na razie zrobic fotek z nim, pewnie dopiero na wiosne zobaczę co jest wart.