Wg mnie też jest ok Pewnie można trafić lepszy, ale ten daje radę
Wg mnie też jest ok Pewnie można trafić lepszy, ale ten daje radę
Jest normalnie,czyli mydełko na 1.4.Dziwi mnie trochę podejście niektórych fotografów,najpierw chcą bardzo ostrego szkła,a potem zmiękczają np.portret w jakimś programie.Tutaj mamy to od ręki:smile:.Oczywiście,to nie do Ciebie...tak mi przyszło na myśl.Sampel wygląda normalnie...jak na to szkło.
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 17-07-2012 o 09:47
Ostrość i abberacje w normie. Sprawdź tylko pod kątem celności na różnych dystansach i do kasy
Pozdrawiam
Generalnie zdjecie jest ostre. mydełko jak na 1.4 prawidłowe. Zdjęcie jakościowo takie sobie ;] choć tragedii nie ma.
Dla mnie żyleta. Jak przymkniesz do 2.0 będzie jeszcze lepiej.
Szkło jest ok- mam inny egzemplarz i jest podobnie. Ostrość układa sie prawidłowo. Pamiętajcie że głębia ostrości rozkłada się 1/3 przed i 2/3 za punktem ostrzenia. Co do portretów na 1,4 z dużej odległości, że człowiek 1,80 z wyciągniętymi rękami mieści się w poziomym kadrze ostrość i na moim nie powala dlatego ja w takim wypadku przymykam do 2.8- może wystarczy mniej![]()
Nie narzekaj, tylko bierz. Wcale nie jest źle. Przecież i tak zawsze troszkę się przymyka i wtedy spokojnie daje radę. Życia Ci braknie, żeby znaleźć wzorcowy egzemplarz![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII