Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Canon A-1 kilka pytan

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to juz sie wiele wyjasnilo. Jak przylozysz aparat do oka to postaraj sie MINIMALNIE poruszac aparatem na boki, w gore i dol, tym samym wizjerem wzgledem oka. Zaobserwuj co dzieje sie z klinem.
    A teraz bede brutalny. :-) Masz najlepsza lustrzanke z serii A (w ogole jedna z najlepszych na swiecie) i IMHO jeden z najgorszych obiektywow. Ja bym go natychmiast zmienil, ale decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.
    pozdrawiam

Drug Enforcement
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonek
    No to juz sie wiele wyjasnilo. Jak przylozysz aparat do oka to postaraj sie MINIMALNIE poruszac aparatem na boki, w gore i dol, tym samym wizjerem wzgledem oka. Zaobserwuj co dzieje sie z klinem.
    A teraz bede brutalny. :-) Masz najlepsza lustrzanke z serii A (w ogole jedna z najlepszych na swiecie) i IMHO jeden z najgorszych obiektywow. Ja bym go natychmiast zmienil, ale decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.
    pozdrawiam

doskonale zdaje sobie sprawe z "najlepszosci" aparatu . A obiektyw byl razem z nim; wylicytowalem go na allegro, wiec nie wybieralem. Ale i tak chce zmienic. Docelowo chce 3: 35mm, 50mm i moze jakies tele ale jeszcze nie wiem moze 135..

Co do ciemnienia to racja. Faktycznie jak "krzywo" sie patrzy to polowki ciemnieja, troche drazniace..

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam, pierwszy raz na tym forum. Widze, że mój sprzęt tu góruje więc będę odwiedzać często.
    Co do baterii, jest ich masa na rynku, w cenie od 5-25pln nie ma żadnego problemu z jej kupnem.
    Co do tych "podkładek" lepiej nie ryzykować bo łatwo się wyłamuje klapka.
    Co do matówki, to Canon w modelach AE-1, A-1, AV-1 i AT-1 stosował podobną matówkę, jej wadą był właśnie klin który się zaciemniał ( albo jedną połówkę albo drugą ) wystarczy lekko patrzeć pod kątem i problem z głowy. Dopietow AE-1 Program zastosowano inną metodę produkcji matówek, jej kliny nie zswaciemniają się, podona ( wykonianie ) jest w F-1 New, i w serii T.
    A-1 i AE-1 Program, mają wymienne matówki, inna metodą ale mają jako jedyne ze swojej serii, również T-90 jej w swojej jedynakiem a o F-1 to inna bajka.

Podrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów