Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon A-1 kilka pytan

Mieszany widok

Drug Enforcement
    Guest

Domyślnie

nie przymykam przyslony, calosc ustawiona jest w 'A' na obiektywie i preselekcji czasu, obiektyw ma fakt nie najjasniejszy ale tez i nie taki zly 35-70 3,5 - 4,5. Doszukalem sie gdzies w necie takiej tabelki canonowskiej w ktorej sa opisane wszystkie [wiekszosc] obiektywow oraz zestawione z rodzajami matowek. Okazuje sie ze nei kazdy obiektyw tak samo wplywa na emm.. klina dalmierczego i czasami powoduje jego ciemnienie. Ale chetnie wyslucham waszych uwag.. nie ma jak doswiadczenie

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to juz sie wiele wyjasnilo. Jak przylozysz aparat do oka to postaraj sie MINIMALNIE poruszac aparatem na boki, w gore i dol, tym samym wizjerem wzgledem oka. Zaobserwuj co dzieje sie z klinem.
    A teraz bede brutalny. :-) Masz najlepsza lustrzanke z serii A (w ogole jedna z najlepszych na swiecie) i IMHO jeden z najgorszych obiektywow. Ja bym go natychmiast zmienil, ale decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.
    pozdrawiam

Drug Enforcement
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonek
    No to juz sie wiele wyjasnilo. Jak przylozysz aparat do oka to postaraj sie MINIMALNIE poruszac aparatem na boki, w gore i dol, tym samym wizjerem wzgledem oka. Zaobserwuj co dzieje sie z klinem.
    A teraz bede brutalny. :-) Masz najlepsza lustrzanke z serii A (w ogole jedna z najlepszych na swiecie) i IMHO jeden z najgorszych obiektywow. Ja bym go natychmiast zmienil, ale decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.
    pozdrawiam

doskonale zdaje sobie sprawe z "najlepszosci" aparatu . A obiektyw byl razem z nim; wylicytowalem go na allegro, wiec nie wybieralem. Ale i tak chce zmienic. Docelowo chce 3: 35mm, 50mm i moze jakies tele ale jeszcze nie wiem moze 135..

Co do ciemnienia to racja. Faktycznie jak "krzywo" sie patrzy to polowki ciemnieja, troche drazniace..

Uprawnienia umieszczania postów