Cytat Zamieszczone przez Jarbas
Parę dni mnie nie było i troszeczkę czasu zabrało mi nadrobienie zaległości na forum.. w czytaniu oczywiście. Jedno na początek rzuciło mi się w oczy. Pogoń za sprzętem. Wyzbywanie się tego co się ma i oczekiwanie na to co nowe, co będzie i co tam wymyślą. Oczywiście, że dobrze i trzeba być na bieżąco czy iść z postępem ale czy za wszelką cenę? Skoro zmienię body na nowe nie poznając dokładnie jego możliwości to idąc tym tropem zawsze będę do tyłu... w poznaniu swojego aparatu.
Wydaje mi się, że maksyma iż to nie aparat robi zdjęcia jest lekko zakłamana...
Taka juz natura czlowieka... gdy nam cos nie odpowiada, badz jestesmy znudzeni - zmieniamy (dochodzi kwestia finansow). Ale tak sie wlasnie napedza rynek, bo firma ma zbyt na nowy sprzet a stary ten ktory byl kiedys 'lepszy i drozszy' trafia w rece tych mniej zamoznych, ktorych byc moze w tym momencie stac na niego. I w sumie bardzo dobrze ze tak sie dzieje , a to ze ktos uzywa go od swieta i nie pozna w 100% to juz inna sprawa, zreszta co za roznica w uzytkowaniu 10D od 20D poza innym (moze) rozmieszczeniem guzikow itp, aprat to aparat, jego mozliwosci z kazda nowsza wersja powinny isc w gore.

Druga rzecz to taka ze jak ktos jest do przodu od poczatku z aparatem, wymiana tylko polepszy sprawe, prawda?