Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 5D mkII - 1/30s - czy da się ustawić dłuższy czas naświetlania bez obiektywu?

Mieszany widok

wonzky
    Guest

Domyślnie 5D mkII - 1/30s - czy da się ustawić dłuższy czas naświetlania bez obiektywu?

Witam.

Jak w temacie. Mam pytanie czy da się ustawić dłuższy czas naświetlania, gdy na aparacie (5D mkII) mam założony tylko dekielek z dziurką? Dochodzi do 1/30s i na tym koniec, nie znalazłem niczego w instrukcji obsługi, nie znalazłem niczego w menu aparatu mimo iż przeszukałem od deski do deski. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez wonzky ; 03-07-2012 o 20:57

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na manualu powinno dać się korzystać z całego zakresu. O ile mnie pamięć nie myli to w moim 50D jak kiedyś próbowałem spokojnie schodziłem niżej. Tylko w moim wypadku za dekielek robiła przejściówka m42 ze sreberkiem które było dokręcone pierścieniem pośrednim

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie do 1/30, tylko do 30 sekund. Jeśli chcesz mieć dłuższe czasy naświetlania, to użyj trybu Bulb.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Musisz mieć wężyk spustowy

Uzależniony

Domyślnie

W Magic Lantern też da się to zrobić (powyżej 30s), na dzień dzisiejszy wersja do 5D II jest testowa, więc nie polecam do użytku ale już nie długo powinna być oficjalna.

wonzky
    Guest

Domyślnie

Panowie dziękuję za zainteresowanie. Chodziło o 1/30s tak jak napisałem. Wgranie softu raz jeszcze rozwiązało problem. Tak więc dzięki za zainteresowanie.

pozdrawiam.
    wonzky

Uprawnienia umieszczania postów