Z tego co się orientuję te, w moim uznaniu najlepsze, z lampy nie korzystają.
I zdziwiłbyś się ile z nich jest po "naszej" stronie mocyOstatnio J. zmieniła system. Ale uwaga słuszna, zapytam dla pewności.
Wolałabym się nie określać, po prostu wybrać najlepsze rozwiązanie i do niego dążyć, czyli dowiedzieć się ile mogę wydać z każdej wypłaty by przeżyćJeśli określisz swój budżet, to myślę że uda się zaproponować jakąś lampę - czy to systemową, czy alternatywnego producenta z e-ttl'em, lub też manualną.
Z tym czasem 1/250 to się zgadza, faktycznie nie wzięłam tego pod uwagę. Tutaj rozwiązaniem chyba jest filtr szary, bo nie po to rok ciułałam na 2.8 by teraz je przymykać :P
o może to jest pomysł na to "coś nowego" czego ciągle szukam.Spróbuj poczytać o strobingu - to zdaje się o wiele wyższy "poziom wtajemniczenia" niż początek doświetlania zdjęć błyskiem, ale nie widziałem jeszcze końskiego portretu stworzonego tą metodą - a chciałbym
Lecę przegrzebywać czeluści internetu za tym ebookiem i informacjami na ten temat.
Dziękuję ! I teraz mi wstyd, że się ostatnio tak opuściłamPozdrawiam autorkę fotobloga, której zdjęcia śledzę i podziwiam
Ostatnio mocno sfrustrowana moimi zdjęciami i szukam czegoś zupełnie nowego. Marzą mi się zdjęcia pod słońce, które nie są tylko konturówkami. Poprawić zdjęcia o dziwnych porach typu.. południe.
Generalnie lubię mieć słońce w kadrze i chciałabym móc je czymś równoważyć, czymś innym niż chamska obróbka rawa [? rawu?]
A ! I bardzo dziękuję za komplement![]()