Witam Jestem Nowy na forum. Od jakiegos czasu zaczalem amatorsko zajmowac sie fotografia.

Z racji tego, ze niedlugo przeprowadzam się do nowego mieszkania i bede miał wolne pomieszczenie chcialem tam zrobic male amatorskie studio aby poprstrykac sobie foty ze znajomymi w wolnej chwili. Wobec tego mam parę pytań do bardziej doświadczonych "canoniarzy".
Posiadany aparat Canon 60D.

Pokój jest mały powierzchnia około 11 m2. Pokoj jest dosć wysoki 3,10m.

Pytania:

1. Na jaki kolor pomalować pomieszczenie?? Z tego co sie orientowałem to chyba najlepiej będzie na biało.

2. Jakie lampy kupić. Chciałbym zainwestować w jedną lampę systemową gdyz jescze żadnej takiej nie posiadam i jedną studyjną. Systemowa to Yongnuo 565 EX a studyjna to QUANTUUM R+300 DIGITAL. Czy jest to odpowiedni wybór i czy te lampy sprawdzą sie w stawianiu pierwszych kroków.

3.Jaki radiowy wyzwalacz do tego wybrać. Myślalem nad youngnuo 603. Mam pytanie czy bedzie to ze soba wspolracowało. I jak do lampy studyjnej podlacza sie taki zestaw. Sory za glupie pytanie ale jeszcze nie mialem do czynienia z takim sprzetem.

4. Gdy już lampy będa chciałbym i poradę jakie statywy do tego wybrać, jaki softbox czy ewentualnie beautydish. Jezeli mozecie podajcie konkretne przyklady i linki.

5. Jaki bedzie w miare rozsądny cenowo zestaw do mocowania tła, myślalem na poczatku o 3 kolorach tla kartonowego.

6. Czy ewentualnie jeszcze o czym zapomnialem lub pominolem.

Z gory dzieki za wszystkie porady i podpowiedzi.