Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Mieszany widok

Domyślnie Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Chodzi mi dokładnie o 350D, jak w Waszej ocenie wyglądają korzyści i zagrożenia, według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)

W sklepie on-line (Media Markt) znalazłem ten aparat w cenie 672 euro (BODY) lub 749 euro (BODY+KIT). Mam również kilka pytań:

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bourbon
    749 euro (BODY+KIT)
    3.85 PLN * 749 = 2883,65

http://allegro.pl/show_item.php?item=84472972

Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
    A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
    Ostatnio edytowane przez Bourbon ; 02-02-2006 o 10:36
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
    A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
    Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
    Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN.
    Instrukcje moge ci za darmo podeslac to kolejne 15zl w kieszeni 8)

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

... według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
    To prawda. Gwarancja w Niemczech jest moim zdaniem o wiele lepsza niz w Polsce. Zakladajac, ze pusje Ci sie 350D to wysylasz go bezposrednio z Polski na niemiecki adres CANONa. Odsylaja za darmo.
    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
    To tez prwada. Body mozna kupic juz za 650 Euro. Poza tym, jak nam sie aparacik nie spodoba (niewazne dlaczego) ma sie 2 tygodnie na jego oddanie/odeslanie bez podania przyczyny.
    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)
    Nic mi o tym nie wiadomo.

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
    NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
    Od wejscia Polski do EU mozesz takie rzeczy bezproblemowo przewozic przez granice (oczywiscie tez w oryginalnym opakowaniu).
    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
    Ja prawie wszystko kupuje w Niemczech, pomimo, ze czesto jezdze do Polski. Jak masz mozliwosc, to kupuj w Niemczech. Zalety, to tak jak wyzej wymieniles.
    Ostatnio edytowane przez Drozdi ; 02-02-2006 o 12:44
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
    .
    W moim przypadku przy kupnie w niemieckim MM cena online i w sklepie byla taka sama.

Uprawnienia umieszczania postów